„Mis pasaulis 2014“ karūną pelnė Pietų Afrikos atstovė

Sekmadienio vakarą Londono parodų centre „ExCeL“ vyko kova dėl 64-ąjį kartą vykstančio konkurso „Mis pasaulis 2014“ titulo. Daugiau kaip 120 merginų iš viso pasaulio tikėjosi pelnyti išsvajotą karūną, tačiau naująja grožio karaliene buvo išrinkta Pietų Afrikos atstovė. Dėl gražiausios pasaulio moters titulo varžėsi ir lietuvaitė Agnė Kavaliauskaitė, tačiau į ketvirtfinalį klaipėdietė nepateko.

Nugalėtojos karūnavimas.<br>AP nuotr.
Nugalėtojos karūnavimas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 14, 2014, 5:21 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 5:02 AM

Ilgas kelias grožio karalienės titulo link

Šį vakarą „Mis pasaulis 2014“ karūną pelnė Pietų Afrikos atstovė Rolene Strauss. Pirmąja vicemis tapo Vengrijos atstovė Edina Kulcsar, o antrosios vicemis titulas atiteko JAV atstovei Elizabeth Safrit. Rezultatus paskelbė konkurso vadovė Julia Morley.

R.Strauss sėdint „Mis pasaulis“ soste, M.Young uždėjo jai žėrinčią karūną, o parodų centre „ExCeL“ vykusį šou užbaigė fejerverkai.

„Pietų Afrika, tai – tau, – vėliau pasakė R.Strauss. – Galvoju, kad pasiryšiu tam, kas įvyks. Tai didžiulė atsakomybė“.

Į finalą išsiveržė ir prie išsvajoto titulo buvo priartėjusios 5 merginos: Vengrijos atstovė Edina Kulcsar, Pietų Afrikos atstovė Rolene Strauss, Australijos atstovė Courtney Thorpe, Amerikos atstovė Elizabeth Safrit ir Anglijos atstovė Carina Tyrrell.

Britų lažybininkai „Ladbrokes“ favorite laikė 22 metų medicinos studentę „Mis Pietų Afrika“ R.Strauss. 

Pusfinalio dalyvės: Australija, Meksika, JAV, Kenija, Vengrija, Brazilija, Gajana, Anglija, Tailandas, Pietų Afrika, Indija. Indijos atstovė buvo laikoma lydere, tačiau į finalą nepakliuvo. 

Kiek anksčiau į ketvirtfinalį buvo patekusios: Bolivijos, Brazilijos, Kinijos, Dominikos Respublikos, Anglijos, Meksikos, Gajanos, Vengrijos, Indijos, Indonezijos, Malaizijos, Pietų Sudano, Vietnamo atstovės, Suomijos, Ganos, Kenijos, Olandijos, Filipinų, Australijos, Rusijos, Škotijos, Pietų Afrikos, Švedijos, Trinidado ir Tobago bei JAV atstovės.

Pompastiškame šou svarbu ne vien grožis

Sekmadienio šou prasidėjo įspūdingos choreografijos šokio numeriu, kai visos dalyvės pasirodė scenoje su kostiumais, įkvėptais savo šalių. Pavyzdžiui, „Mis Bolivija“ pasirodė su spalvingu milžinišku galvos apdaru iš plunksnų.

„Mis Škotija“ vadovavo dalyvėms per tradicinį škotų šokį, o „Mis Jungtinės Valstijos“ atliko kaubojės numerį.

Nors grožis visuomet buvo šio konkurso pagrindas, svarbus vaidmuo taip pat tenka protui, įgūdžiams ir įsipareigojimams dėl gerų darbų.

„Tikslingo grožio“ rungtyje dalyvės pristatė kokį nors labdaros projektą, kuriame dirbo savo tėvynėje.

Žinomiausiai visų laikų „Mis pasaulis“ nugalėtojai - garsios ovacijos

Per konkursą buvo pagerbta ir 1994-ųjų „Mis pasaulis“ nugalėtoja Aishwaryai Rai. Nė viena karūnuota gražuolė nepadarė didesnės įtakos visuomenei nei populiarioji kino aktorė. Prieš 20 metų San Sityje Pietų Afrikoje prasidėjo karjera, kuri gražuolę nuvedė į neįtikėtiną kelionę - nuo „Mis pasaulis“ iki Bolivudo filmų legendos.

Šį vakarą jai buvo įteiktas garbingas apdovanojimas už nuveiktus darbus, kurį gražuolei įteikė „Mis pasaulis“ direktorė Julia Morley.

Rungčių nugalėtojoms - didesni šansai patekti į pusfinalį

Kiekvienai konkurso dalyvei buvo skirti septyni įvertinimai – už pokalbius su teisėjais ir šešias ypatingas rungtis.

Pirmoji ypatinga rungtis - talentų konkursas. Dėl titulo rungėsi ir savo vokalo galimybes pademonstravo Škotijos ir Malaizijos atstovės. Pergalę išplėšė Malaizijos atstovė.

Sporto rungties čempione tapo Suomijos atstovė.

Merginos socialiniuose tinkluose sukūrė daug puikių antraščių, tačiau daugiausiai su gerbėjais bendravo ir pasisekimo sulaukė JAV atstovė.

„Mis Pasaulis“ supermodelio titulą pelnė Bosnijos ir Hercegovinos atstovė.

Maudymosi kostiumėlių rungties laimėtoja - švedė.

„Grožio su tikslu“ laimėtojomis tapo net 5 merginos: Indijos, Kenijos, Brazilijos, Indonezijos, Gajanos atstovės. Tai pirmas kartas konkurso istorijoje, kai nugalėtoja tampa daugiau nei 1 mergina - šitaip buvo pagerbtas dalyvių triūsas, siekiant padaryti pasaulį geresnį. 

Tarp vedėjų - praėjusių metų nugalėtoja

Kartu su Timu Vincentu konkursą vedė ir praėjusių metų „Mis pasaulis“ nugalėtoja, filipinietė Megan Young. Tai pirmasis kartas, kai karūnuotai gražuolei patikėta vesti laukiamiausią metų grožio renginį.

Kaip „Mis pasaulis“ 24 metų M.Young buvo nuvykusi į daugiau kaip tuziną valstybių, bet sakė, kad svarbiausia buvo gerai išnaudoti šį titulą po taifūno „Haiyan“, kuris jos tėvynėje pareikalavo mažiausiai 6,3 tūkst. gyvybių.

Konkursą temdė skaudi nelaimė

Šiemetinį konkursą sukrėtė „Mis Hondūro“, 19-metės Marios Jose Alvarado nužudymas – ji praėjusį mėnesį drauge su seserimi savo tėvynėje buvo nušauta.

Jų palaikai buvo rasti tą dieną, kai grožio karalienė turėjo išvykti į Londoną.

Hondūro policija kaltina jos sesers vaikiną ir mano, kad jis jas nušovė apimtas pavydo pamatęs, kad jo draugė per vakarėlį šoka su kitu vyru.

R.Strauss nuvyks į šią nusikalstamumo varginamą centrinės Amerikos valstybę padėti statyti mokyklos jų gimtajame mieste, kuri bus pavadinta jų vardu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.