Paaiškėjo, kokia vis tik aistrų audrą sukėlusios suknelės spalva

Ir kas galėjo patikėti, kad pasaulį į dvi dalis padalinti gali... suknelė. Kokios spalvos ši suknelė? Šis klausimas išmušė iš vėžių milijonus internautų. Vieni sako, kad šioje suknelėje yra baltos ir auksinės spalvų derinys, kiti – mėlynų ir auksinių spalvų derinys.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-27 10:30, atnaujinta 2018-01-12 03:49

Eilinis internautų pokštas? Mes irgi taip manėme, tačiau lrytas.lt darbuotojų nuomonės dėl šios suknelės spalvų irgi pasidalijo į dvi puses. Nesutaria dėl suknelės spalvų ir garsenybės. Pavyzdžiui, dainininkė Taylor Swift ir aktorė Julianne Moore šią suknelę mato kaip juodos ir mėlynos spalvų derinį, o realybės šou žvaigždė Kim Kardashian negali patikėti, kad kažkas šioje nuotraukoje gali įžiūrėti mėlyną ar juodą spalvas.

Tuo tarpu aktorė Mindy Kaling vadina išprotėjusiais visus, kurie mato auksinės ir baltų spalvų derinį.

Ginčai dėl suknelės spalvos pasiekė ir Lietuvą. „Videometros“ viešųjų ryšių ekspertė Vaida Skaisgirė pritaria T.Swift – suknelė juodos ir mėlynų spalvų. Dainininkė Elena Puidokaitė, žinoma Atlantos pseudonimu, patikino iš pradžių mačiusi baltos suknelės variantą, tačiau suknelė akyse labai greitai „pamėlo“.

Prekybos tinklalapis „Amazon“ galiausiai patvirtino, kad 68 eurus kainuojanti suknelė iš tiesų yra juodos ir mėlynos spalvų derinys.

Tad kodėl mes ją matome skirtingai?

Pagrindinis atsakymas – skirtingas apšvietimas. Skirtingu stiprumu dirginant raudonai, žaliai bei mėlynai spalvai jautrius kūgelius, atsiranda tam tikros chromatinės spalvos pojūtis. Kai bendras apšviestumo lygis yra mažas, ir kūgeliai neveikia dėl per mažo jautrumo, mes matome tik stiebeliais, todėl matome achromatines spalvas – baltą, pilką arba juodą.

Akims reikia maždaug 45 minučių atsigauti. Todėl net ir jūsų patys galite matyti suknelę skirtingų spalvų. Pavyzdžiui, jei pažiūrėtumėte į suknelės nuotrauką prie ryškios šviesos ir po to nueitumėte į tamsų kambarį valandai, suknelės spalvos turėtų pasikeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.