Žanas Maslauskas pristatė batų kolekciją „Gatvė“

Avalynės dizaineris Žanas Maslauskas (40 m.) sukūrė ketvirtąją autorinę rankų darbo avalynės kolekciją. Šį kartą menininkas ją pavadino neįprastai, bet gana kasdieniškai – „Gatvė“.

Žano Maslausko kolekcijos „Gatvė“ modeliai.
Žano Maslausko kolekcijos „Gatvė“ modeliai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2015, 4:47 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 8:13 PM

Lietuvos gatvėse nuolat pilna skubančių žmonių. Ne kur kitur, o būtent gatvėje svarbiausia – patogi avalynė.

„Dauguma dizainerių kuria tokią avalynę, kuri skirta tik vakarėliams ar avėti kelias valandas – su aukšta pakulne ar tokiais techniniais sprendimais, kurie avalynę padaro netinkamą avėti kasdien.

Man svarbiausia, kad mano kuriama avalynė būtų ne tik išskirtinė, bet ir itin patogi, kad ja žmonės galėtų džiaugtis ne tik avėdami per šventes, bet ir kasdien įveikdami savo įprastus atstumus. Stilingumas ir išskirtinumas yra kuriami kasdien ir tai pirmiausia prasideda nuo avalynės“, – sako Ž.Maslauskas.

Kolekcijos „Gatvė“ moterims skirti batų modeliai yra su ypač patogia platforma, pagaminta ilgo proceso metu – gumą sluoksniuojant rankomis. O vyriška avalynė, kuri šį kartą netradiciškai sudaro didžiąją kolekcijos dalį, sukurta naudojant lietus vientisos gumos masės padus.

„Toks sprendimas užtikrino pagrindinį šios kolekcijos kūrimo tikslą – kiekviena avalynės pora užtikrina, kad vaikščiojimas avint ja bus itin minkštas ir patogus. Tokiu būdu pavyko pasiekti patogumo, elegancijos ir jaunatviškumo derinį“, – įsitikinęs Ž.Maslauskas.

Pasak dizainerio, visi naujosios kolekcijos batų modeliai galėtų būti pritaikyti ir ortopedinių problemų turintiems žmonėms. Taip Ž.Maslauskas paneigia stereotipą, kad problemų dėl kojų turintys žmonės neva negali avėti gražių, patogių batų.

Parengė Kristina Kasparavičė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.