Du Amerikos veidai: Niujorko ir Los Andželo stilius

Niujorkas ir Los Andželas. Šie du didmiesčiai laikomi amžinais varžovais dėl stiliaus lyderio titulo. Kas būdinga Niujorko, o kas Los Andželo gatvėms?

Niujorko ir Los Andželo stiliai labai skiriasi.
Niujorko ir Los Andželo stiliai labai skiriasi.
Kendall Jenner aprangos stilius Los Andžele.
Kendall Jenner aprangos stilius Los Andžele.
Kendall Jenner aprangos stilius Niujorke.
Kendall Jenner aprangos stilius Niujorke.
Manekenė Adriena Lima dar kartą įrodo, kad Niujorke karaliauja juoda spalva.
Manekenė Adriena Lima dar kartą įrodo, kad Niujorke karaliauja juoda spalva.
Aktorė Halle Berry su sūnumi Maceo Los Andželo gatvėje.
Aktorė Halle Berry su sūnumi Maceo Los Andželo gatvėje.
Aktorė Naomi Watts Niujorke.<br>ViDA Press nuotr.
Aktorė Naomi Watts Niujorke.<br>ViDA Press nuotr.
Dainininkė Jennifer Lopez Los Andžele.<br>ViDA Press nuotr.
Dainininkė Jennifer Lopez Los Andžele.<br>ViDA Press nuotr.
Kate Bosworth Niujorke.<br>ViDA Press nuotr.
Kate Bosworth Niujorke.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Nov 20, 2016, 7:20 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 12:31 PM

Teiginį, kad pilka spalva tinka tik pilkoms pelytėms, paneigė modelis Kendall Jenner. Paparacai nufotografavo ją žingsniuojančią Niujorko Penktuoju aveniu: modelis mūvėjo pilkas klasikinio stiliaus kelnes, rašo žurnalas „Stilius“.

Po kelių dienų K.Jenner vėl buvo, vaizdžiai sakant, nuo galvos iki kojų pilka. Bet šįkart jau sportines mažomis skylutėmis nubarstytas ir raišteliu surišamas kašmyrines kelnes buvo priderinusi prie betono spalvos megztinio, atidengusio nuogo pilvo juostelę, ir avėjo baltus „Stan Smith“ sportbačius.

Ta pati moteris, tas pats paros laikas, bet kodėl toks skirtingas aprangos stilius?

Atsakymas paprastas: taip ji buvo apsirengusi skirtinguose miestuose, kurie kovoja dėl stilingiausios JAV metropolijos reputacijos, – Niujorke ir Los Andžele.

Vargu ar gali būti skirtingesnių vietovių. Ir šiuo atveju kalbama ne tik apie legendinę daugelį dešimtmečių brendusią kovą tarp rytinės ir vakarinės Amerikos pakrančių.

Los Andželas ir Niujorkas – ir du skirtingi gyvenimo būdai.

Aplink Holivudą įsikūrę gyventojai mielai geria kambario temperatūros vandenį. Prie bolivinių balandų salotų su ekologiška vištiena užsisako raudonųjų burokėlių sulčių ir neįžvelgia nieko bloga suprakaitavus sėdėti susirinkime.

O rytinis laipiojimas po kalnus ar apsilankymas gimnastikos salėje Los Andžele toks pat įprastas dalykas kaip kofeinas rytais ir „Martini“ vakarais Niujorke.

„Los Andžele net milijonieriai nešioja sportines bėgioti ristele skirtas kelnes. O Niujorke niekada pinigų ir šlovės nenustelbtų patogumas ir mados praktiškumas. Joks niujorkietis rimtai nevertins žmogaus, atėjusio į dalykinį susitikimą vilkint sportine apranga!“ – aiškino garsiosios atlikėjos Katy Perry ir aktorės Amber Heard stilistas Johnny Wujekas.

Trumpai tariant, sportinė apranga Los Andžele laikoma ne „fui“, bet „oje!“.

Dar ryškiau skirtumai atsiskleidžia Los Andželo ir Niujorko gatvėse.

„Big Apple“ („Didžiojo obuolio“) mieste tarp Bruklino ir Centrinio parko karaliauja juoda spalva. Tipiškos ant aukšto socialinio laiptelio stovinčios niujorkietės spintoje kabo 20 juodų – brangiausių ir itin išskirtinių – to sezono madingų suknelių.

Juodos spalvos odinė striukė – kaip ir anksčiau – laikoma būtina aprangos dalimi. Be to, prie jos turi būti priderinta madinga sezono rankinė, kuri Niujorke tokia pat svarbi kaip atitinkamas automobilis Los Andžele.

Trumpai tariant: „Chanel“ rankinė Niujorke atitinka naujausią „Tesla Motors“ elektromobilio modelį Los Andžele.

Ant raudonojo kilimo niujorkietė niekuomet nesistengs pritraukti tokio dėmesio, kuris tolygus gėrėjimuisi savimi. Priešingai nei JAV Vakarų pakrantės žvaigždė.

Kai stilingos niujorkietės pavyzdžiu laikomos kino žvaigždės Julianne Moore vienas Holivudo fotografų paklausė, ar žengdama raudonuoju kilimu ji galėtų pakelti suknelę, kad būtų matomi bateliai, ji atsakė: „To man nereikia daryti. Leiskite išlaikyti orumą ir savigarbą.“

Visiškai kitoks požiūris į aprangos stilių Vakarų pakrantėje. Čia kiekvienas gali išeiti į gatvę mūvėdamas siauriausiais šortais, – nesvarbu, koks dienos metas, – su didžiule skrybėle ant galvos ir jogos pratimams skirtu kilimėliu po pažastimi.

Geriausias pavyzdys – iš Los Andželo kilusi žymioji Kate Hudson. Jei aktorė nevilki hipių stiliaus suknelių, tuomet apsitempia tampres ir apsivelka sportinę liemenėlę.

„Aš nuolat judu, tad tokia apranga visada patogi!“ – sako K.Hudson.

Prabangiuose ekologiško maisto prekybos centruose nieko nestebina sportiškai apsirengusi Halle Berry ar Kardashianų šeimos narės. Priešingai: šios garsenybės būtų palydėtos komiškais žvilgsniais, jei vilkėdamos „Chanel“ užsisakytų tirštų daržovių ar vaisių sulčių.

Skiriasi net Los Andželo ir Niujorko didmiesčių moterų veidai.

„Niujorko moterys nenori atrodyti kaip gyvenančios Los Andžele“, – sako dermatologas Davidas Colbertas.

Dermatologė Eva Chamban iš Beverli Hilso priduria: „Niujorkietėms patinka griežtesni veido bruožai ir vyriškesnis smakras.“

Šis noras atitinka Niujorko – valdžios, pinigų ir galimybių prasimušti savo jėgomis – įvaizdį.

Los Andželo oras – kitoks. Čia apstu garsenybių, oras pritvinkęs sekso, nenumaldomo noro patraukti dėmesį. Dėl to patraukliais laikomi moteriški, beveik į komiksų personažus panašūs veidai.

O kaip dėl patobulinimų? Tylėti? Jokiu būdu!

Kai, pavyzdžiui, neseniai jaunimo numylėtinė, realybės šou žvaigždutė Kylie Jenner gerokai pasididino lūpas, jos sesuo Kim Kardashian patarė šios procedūros jokiu būdu neslėpti: „Jei kas nors tavęs paklaus apie lūpas, sąžiningai prisipažink. Pasakyk, kad tai nėra kažkokia ypatinga procedūra. Visi privalo daryti tai, kas juos padarys laimingus!“

Išties, ekspertė K.Jenner žino, kaip patenkama į nekarūnuotos Vakarų pakrantės karalienės sostą.

Bet pastaruoju metu daug kas keičiasi ir Los Andžele. Į jį atvyksta vis daugiau Niujorko gar-senybių. Tai pirmiausia muzikantai, modeliai ir menininkai, nes šį didmies-tį jie laiko tinkamesne vieta gyventi ir dirbti.

Lieka stebėti ir laukti, kaip Los Andželą pakeis dviejų skirtingų gyvenimo būdų mišinys. Jau dabar vis daugiau Holivudo žvaigždžių ir pramogų pasaulio garsenybių atsisako plastinių ope-racijų, kurios jų veidus padaro dirbtinius.

Aktorė Gwyneth Paltrow, pavyzdžiui, atsisakė botokso: „Aš mielai mėginu daug ką kito, bet botokso injekcijų atsisakiau. Vienu metu atrodžiau nekaip!“

Žinoma, į įžymybių mąstysenos pokytį netruko reaguoti ir grožio operacijų specialistai. Pastarieji jau siūlo „Baby Botox“. Neva procedūros metu naudojami tik nedideli botokso kiekiai. Ir tuomet veidas nebeatrodys kaip nejudri kaukė.

Ir niujorkietes palietė Vakarų pakrantės moterų stilius. Net ir Holivudo žvaigždę J.Moore, kuri visai neseniai per savo gero bičiulio dizainerio Tomo Fordo mados šou Los Andžele pasirodė su suknele gerokai virš kelių.

Akivaizdu, kad seksualusis Los Andželo stilius perimamas greičiau, nei to buvo tikimasi iš Niujorko moterų.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.