Karolina Meschino surengė tamsią ir intriguojančią mados fotosesiją

Prestižiniame mados Marangoni institute Milane besimokanti stilistė ir socialinių tinklų garsenybė Karolina Meschino (21 m.) vis stebina savo stilizuotomis unikaliomis fotosesijomis.

Karolina Meschino sukūrė teatralizuotą fotosesiją.<br>D.Ščiukos nuotr.
Karolina Meschino sukūrė teatralizuotą fotosesiją.<br>D.Ščiukos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 26, 2016, 5:28 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:43 PM

Artėjant Kalėdoms ji sukūrė įspūdingą „Tamsią pasaką“, kuria pasidalijo su savo daugiatūkstantine gerbėjų minia. Šis darbas – Karolinos egzamino dalis, viena iš keturių teminių fotosesijų.

„Man reikėjo studijoje sukurti aplinką, kuri neturėjo priminti jokios atpažįstamos vietos, fonui negalėjau naudoti jokių plakatų.

Visi mano darbai ryškūs ir spalvingi, gana infantilaus stiliaus, kuris man artimiausias ir atspindi mano charakterį.

Tačiau šįkart norėjau išeiti iš savo komforto zonos ir papuošti savo darbų albumą visiškai netipiška fotosesija, neįprasta savo braižui. Mečiau iššūkį sau pačiai. Šią sesiją pavadinau „Dark Fairytail“ („Tamsi pasaka“), nes jai būdinga tamsa, gotiškas stilius“, – pasakojo K.Meschino.

Būtent tokį stilių galima pamatyti daugelyje 2017 metų pavasariui ir vasarai skirtų kolekcijų. Ateinančio šiltojo sezono tendencijomis šįkart ir vadovavosi K.Meschino. Nors fotosesijos nuotaika – visiškai ne šilta ir ne vasariška.

„Mano pasakos veikėja įsikūnija į skirtingus vaidmenis – visi jie alsuoja mistiškumu ir tam tikru blogiu. Kai kur mano modelis primena vampyrę, kai kur – mirusią nuotaką.

Mano stilizuota aplinka čia kuria naktinio miško, gaubiamo rūko, vaizdą. Tai prideda baimės jausmo“, – savo idėją aiškino stilistė, juokdamasi, kad naktį miške sutikti tokią mergaitę nebūtų smagu.

Kaip ji apibūdina, „madingą gražų siaubą“ padėjo sukurti ragai ir kryžiai, kurie yra savotiški gotiško stiliaus aksesuarai, suteikiantys reikiamo charakterio bendram vaizdui. Žinoma, savo darbą atliko ir ryškus gotiškos stilistikos makiažas.

Savo idėją būsimoji stilistė įgyvendino Lietuvoje ir tuo labai džiaugiasi.

„Labai smagu, kad Lietuvoje radau savo žmonių komandą, su kuria dirbti smagiausia. Ypač – su fotografu Dainiumi Ščiuka, kuris visada puikiai mane supranta ir padeda įgyvendinti idėjas, sukurdamas aukštą meninį lygį“, – kalbėjo ji.

Nors ne už kalnų šventės, gvildendama pradinę fotosesijos idėją K.Meschino visai negalvojo apie Kalėdas, tačiau kadangi jų laukia su nekantrumu, tad mano, kad pasąmoningai kaip pagrindinį dekoracijos elementą pasirinko egles. Matyt, ne be reikalo fotosesijoje suspindo ir auksiniai, raudoni akcentai, kurie asocijuojasi su šventine nuotaika.

„Šventinis laikotarpis skirtas ištraukti visus ryškius ir blizgančius daiktus iš spintų! Šią žiemą daug blizgučių galima rasti parduotuvėse, o auksas ir sidabras per šventes visada laimi“, – aiškino K.Meschino.

Nepabėgdama toli nuo savo tamsiosios fotosesijos koncepcijos ji patarė moterims: žiemos šventės yra idealus metas ne tik žėručiams, bet ir tamsių atspalvių lūpų dažams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.