Dizaineris: „Vestuvinė suknelė plius dydžio nuotakai gali būti tokia pat nuostabi“

„Ypatinga diena – ypatinga suknelė“, – sutiktų kiekviena būsima nuotaka. Todėl būtent vestuvinei suknelei skiriamas išskirtinis dėmesys. Ilgos paieškos internete, valandos praleistos ieškant įkvėpimo marguose žurnalų ir katalogų puslapiuose, galiausiai duoda rezultatą. Rasta „ta vienintelė“. Tik kaip ji atrodys gyvai? O jei esi moteriškų formų? Ką pasirinkti tada?

Vestuvinių suknelių modeliai.
Vestuvinių suknelių modeliai.
Vestuvinių suknelių modeliai.<br>V.Morozovo nuotr.
Vestuvinių suknelių modeliai.<br>V.Morozovo nuotr.
Vestuvinių suknelių modeliai.<br>V.Morozovo nuotr.
Vestuvinių suknelių modeliai.<br>V.Morozovo nuotr.
Vestuvinių suknelių modeliai.<br>V.Morozovo nuotr.
Vestuvinių suknelių modeliai.<br>V.Morozovo nuotr.
Vestuvinių suknelių modeliai.<br>G.Žilinsko nuotr.
Vestuvinių suknelių modeliai.<br>G.Žilinsko nuotr.
Vestuvinių suknelių modeliai.<br>G.Žilinsko nuotr.
Vestuvinių suknelių modeliai.<br>G.Žilinsko nuotr.
Vestuvinių suknelių modeliai.<br>G.Žilinsko nuotr.
Vestuvinių suknelių modeliai.<br>G.Žilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 26, 2017, 11:57 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 12:57 AM

Anot mados namų „Vamp“ vadovo, dizainerio Arvydo Videikos, svarbu nepanikuoti. Kokybiška ir tik jums pasiūta suknelė atrodys nepriekaištingai ir visai nesvarbu, kokį drabužių dydį nešiojate.

„Per dvylika praktikos metų, esu ne kartą išgirdęs klausimą: kokią suknelę turi rinktis plius dydžio nuotaka? Atsakymas visuomet toks pats: kokią tik norite! Nepatikėsite, kokius stebuklus gali padaryti tinkamas kirpimas ir tobulai pritaikytas modelis. Esu įsitikinęs, jei žinosite kur kreiptis ir įvaizdį kurs profesionalai, L dydžio suknelė bus romantiška, patraukli, graži ir seksuali.

Dėl šios priežasties su puikia salono „T.A.D.A.“ ir fotografų Morozovų komanda ir suorganizavome fotosesiją. Suradome modelį, kuris nėra standartinis, kurio, galbūt, neišvysite vestuvinių suknelių kataloguose, tačiau šis atrodo nuostabiai. Tai mūsų savotiškas įrodymas, jog gražiai nuotakai suknelės dydis neturi reikšmės“, – dėstė A.Videika.

Kaip pasakojo dizaineris, net ir kataloguose rastos suknelės, patobulintos gali tikti plius dydžio moteriai. Paslaptis slypi korsete.

„Mūsų mados namų vizitinė kortelė yra korsetas. Puikiai paslėptas, patogus dėvėti korsetas. Jis ne tik išpildo suknelę, bet ir paslepia trūkumus. Jiems įkvėpimo pats sėmiausi iš XVIII amžiaus. Tuo metu šis buvo tikras mados „topas“. Be abejonės, viskas pasikeitė: pritaikytos naujoviškos technologijos, banginio ūsai pakeisti humaniškesnėmis priemonėmis, o metalo sijos supaprastintos. Tačiau būtent jo dėka, manau, pavyksta pasiekti pribloškiantį rezultatą.

Štai, pažvelkite į nuotraukas: nuotraukų stilistika ir suknelių modeliai, kaip iš katalogo. Esminis skirtumas tas, jog merginos, vilkinčios suknelę išmatavimai – didesni šešiolika centimetrų. O ką pastebite? Pakeltą krūtinę, išilgintą kaklą, liauną, net septyniais centimetrais sumažintą liemenį ir dailius klubus“, – šypsojosi dizaineris.

Anot A.Videikos suknelės siluetas – jaunosios asmeninis pasirinkimas. O visas norimas sukneles galima pritaikyti pagal figūros tipą.

„Kokie gi siluetai tinka, o kokie ne, plius dydžio nuotakai? Tinka visi ir viskas. Specialiai tam ir atrinkau įvairių tipų suknias: undines silueto, pūsto sijono, dvigubo silueto ir „A“ formos. Manau, nuotaka pati gali išsirinkti norimą tipažą. Tik ji pati sprendžia, kas jai tinka labiau: ar romantiškas, viliokiškas, ar santūrus, karališkas įvaizdis“, – teigė mados namų vadovas.

Kaip patirtimi dalijosi Arvydas Videika, būsimos nuotakos klaidų daro daug ir dažnai. Tačiau to galima išvengti.

„Pirmoji klaida – paslėpta krūtinė. Tai turbūt pats dažniausias ir prasčiausias sprendimas. Nesakau, kad reikalinga labai gili iškirptė, tačiau teisinga ir saikinga „V“ forma optiškai susiaurins viršutinę dalį. Be to, privalu vengti uždarų, aukštų korsetų. Jie ne tik jums netiks, bet ir pridės bereikalingo „svorio“.

Antra pastebima klaida – beformė suknelė. Dažniausiai tokią renkamasi tik dėl to, jog tikimasi paslėpti trūkumus. Tai, jokiu būdu, nėra tiesa. Tokią suknelę gali pasiūlyti tik tikri profesionalai, o šios siuvimas ir modeliavimas – ilgas ir išties sudėtingas darbas. Venkite to, stenkitės išryškinti privalumus. Jei viršus laisvas – aptempkite klubus. Arba atvirkščiai, jei apačia laisva – siekite susiaurinti viršutinė dalį. Kitaip rizikuojate pavirsti „palapine“.

Ir trečia klaida – per maža, blizgi suknelė. Net nebandykite šio derinio! Ypač šį sezoną, kuomet labai madingi neblizgūs audiniai. Geriausias sprendimas – šilko krepas. Gražaus kritimo, prabangiai atrodantis, subtilaus žvilgesio audinys. Jis puikiai maskuoja formas. Taip pat būtinos klostės, drapiruotės. Be abejonės, reikalingas pamušalas, kai kada ir papildomi sluoksniai.

Ir svarbiausia – jei jau nusprendėte suknelę pasisiūti ar išsinuomoti, kreipkitės tik į profesionalus. Jie žinos, kas jums tinka geriausiai, o ne tik atkartos eskizą ar bandys jus „sutalpinti“ į netinkančią suknią. Juk nuotaka – tai iššūkis. Todėl visoms būsimoms nuotakoms linkiu būti nepakartojamoms, drąsiomis ir geriausiomis savimi. Juk ir XS, ir XL dydis gali atrodyti pritrenkiančiai, tiesa?“, – patarimais dalijosi dizaineris.

Parengė Austėja Matusaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.