Catherine Middleton karališką prabangą derina su taupumu

Britų karališkoji šeima netrukus pasipildys. Kembridžo kunigaikštienė, princo Williamo (35 m.) žmona Catherine (35 m.) laukiasi dvynių, kurie pasaulį turėtų išvysti jau šių metų balandžio pabaigoje. Istorijoje nemažai moterų sugebėjo pelnyti visos žmonijos simpatijas, tačiau taip greitai ir ryžtingai pavergti visą pasaulį galėjo tik Catherine.

 Catherine Middleton stilius.<br>„ViDA Press“ nuotr.
 Catherine Middleton stilius.<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Chanel“ kostiumėlis, 14 500 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Chanel“ kostiumėlis, 14 500 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Gucci“ suknelė, 2 000 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Gucci“ suknelė, 2 000 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
Jenny Packham suknelė, 5 000 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
Jenny Packham suknelė, 5 000 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
Catherine Walker paltas ir skrybėlė, 3 000 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
Catherine Walker paltas ir skrybėlė, 3 000 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Orla Kiely“ suknelė, 400 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Orla Kiely“ suknelė, 400 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Alexander McQueen“ suknelė ir tokios pat medžiagos delninė, 8 000 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Alexander McQueen“ suknelė ir tokios pat medžiagos delninė, 8 000 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Dolce <br>„ViDA Press“ nuotr.
„Dolce <br>„ViDA Press“ nuotr.
„Temperley London“ suknelė, 840 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Temperley London“ suknelė, 840 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Alexander McQueen“ suknelė, 2 500 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Alexander McQueen“ suknelė, 2 500 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Alexander McQueen“ suknelė ir skrybėlė, Loefflero Randello rankinė, 5 000 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Alexander McQueen“ suknelė ir skrybėlė, Loefflero Randello rankinė, 5 000 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
Emilios Wickstead paltas,  bateliai ir delninė, Kiki McDonough  papuošalai su deimantais, 5 000 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
Emilios Wickstead paltas, bateliai ir delninė, Kiki McDonough papuošalai su deimantais, 5 000 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Alexander McQueen“ suknelė,  Kiki McDonough auskarai su deimantais bei Jane Taylor skrybėlė, 12 000 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Alexander McQueen“ suknelė, Kiki McDonough auskarai su deimantais bei Jane Taylor skrybėlė, 12 000 €<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

Jan 13, 2018, 5:38 PM

Elegantiškoji britė stiliumi, gyvenimo būdu ir požiūriu į pasaulį yra lyginama su vyro mama princese Diana.

Apie karališką Catherine diplomatiją kalba visas pasaulis, tačiau dar garsesni aidai sklinda apie apgalvotą moters aprangos stilių. Nuo pat karališkų pareigybių pradžios kunigaikštienė demonstravo natūralų žavesį ir neperkrautą stilių. Stilistų ji buvo įvardijama kaip apdairi ir itin taupi pirkėja, kuri remia britų dizainerius ir mados namus.

Catherine tapo karališkos diplomatijos maištininke ir į puotas nesigėdijo atvykti pasipuošusi jau anksčiau dėvėta suknele. Pasaulio moterų simpatijas princo Williamo žmona susižėrė ir dėl to, kad kasdienai ji renkasi masinės prekybos drabužių prekės ženklus, kurie prieinami paprastoms moterims. Toks karališkas taupumas kaipmat paragino ir kitas damas rūbus rinktis protingai.

Prabangą Catherine pavertė prieinama ir paprasta. Kembridžo kunigaikštienė šiuolaikinę monarchiją veda paprastų žmonių išmintais takais, kuriuose karališkasis gyvenimas įgauna pasaulietišką vardą. Tokia pat suknele gali vilkėti ir Catherine, ir kaimynė, ir pusseserė – žemiškoji Catherine karališkąją šeimą priartino arčiau realybės ir tautos, kuriai atstovauja.

Nėštumo pradžioje Catherine diplomatiškai erzino pasaulį ir suknelių spalvomis užkurdavo kalbas apie būsimų vaikų lytį. Pirmą kartą po šios žinios paskelbimo kunigaikštienė pasirodė apsivilkusi dangaus mėlynumo, o antrą – švelniai rausvos spalvos suknele.

Abiejų suknelių kainos nesiekė 1000 eurų, regis, čia kunigaikštienė pradėjo taupyti. Catherine stiliaus pojūtis – nenuginčijamas. Kasdien didėjanti kunigaikštienės galia visuomenėje verčia stiprinti jos mados užnugarį, į kurį šiuo metu stojo industrijos lyderiai.

Nepaisant tokio karališko taupumo, 2017 metais kunigaikštienė išleido įspūdingą 134 tūkst. eurų sumą vien apdarams. Pernai Catherine drabužinę nekukliai pripildė garsių dizainerių drabužiai, tokie kaip „Dolce & Gabbana“, „Preen“, nors anksčiau kunigaikštienė pirmenybę teikdavo labiau prieinamiems, vietiniams prekių ženklams.

Vienas brangiausių pirkinių yra drabužių derinys, kurį Catherine vilkėjo sesers Pippos vestuvėse. Tuomet princo Williamo žmona pasipuošė šilkine rausva „Alexander McQueen“ suknele, Kiki McDonough auskarais su deimantais bei Jane Taylor skrybėle. Šio derinio vertė – 12 tūkst. eurų. Taip pat viešėdama Paryžiuje Catherine nustebinti miniai nepagailėjo net 14,5 tūkst. eurų „Chanel“ kostiumėliui bei aksesuarams. 

Vasario mėnesį kunigaikštienė su vyru pirmą kartą dalyvavo kasmečiuose BAFTA apdovanojimuose. Prestižiniame renginyje moteris pasidabino pečius apnuoginančia „Alexander McQueen“ suknele ir tokios pat medžiagos delnine. Už prabangų derinį Catherine paklojo daugiau nei 8 tūkst. eurų.

Kovo pabaigoje kunigaikštienės laukė dar viena itin prabangi puota Paryžiuje. Šiam miestui moteris jaučia išskirtinius sentimentus ir jame viešėdama kišenę aprangai patuština negailėdama. Štai per vakarienę Jungtinės Karalystės ambasadoje Paryžiuje kunigaikštienė apsivilko rankomis siuvinėtą dizainerės Jenny Packham suknelę, kuri jos kūną apglėbė kaip antra oda. Už šį aukštosios mados kūrinį moteris nepagailėjo beveik 5 tūkst. eurų.

Viešėdama Liuksemburge princo žmona pasirinko prabangų, nors ir labai paprastą derinį. Stambiomis klostėmis puoštą dangaus mėlynumo dizainerės Emilios Wickstead paltą ji priderino prie kūno spalvos batelių ir delninės, taip pat pasipuošė Kiki McDonough deimantais. Už šį derinį kunigaikštienė sumokėjo daugiau nei 5 tūkst. eurų.

Viename laukiamiausių Didžiosios Britanijos moterų renginių – karališkosiose Askoto žirgų lenktynėse kiekvienos damos prestižo reikalas pademonstruoti kuo elegantiškesnę aprangą. Catherine simpatijas susižėrė apsivilkdama „Alexander McQueen“ baltų nėrinių suknelę ir pritaikiusi dizainerio Loefflero Randello rankinę. Už skrybėlę kunigaikštienė nepagailėjo 1000 eurų, o likusiai aprangai skyrė beveik 4 tūkstančius eurų.

Vasarą Catherine nusprendė atiduoti duoklę didiesiems mados namams. Viktorijos ir Alberto muziejuje ji pasipuošė prabangia „Gucci“ suknele, kurios vertė – 2 tūkst. eurų, o kiek vėliau renginyje Londone apsivilko 1,5 tūkst. eurų vertės taškuotą naujausios „Dolce & Gabbana“ kolekcijos kūrinį.

Ne ką mažiau įspūdinga suknelė ir jos kaina – 2,5 tūkst. eurų – „Alexander McQueen“ raudono šifono suknia, kurią Catherine apsivilko vykdama į karalienės gimtadienio puotą. Prie jos princo žmona priderino „Prada“ aukštakulnius ir taip pademonstravo meilę prabangai.

Belgijoje Catherine sukūrė vieną įspūdingiausių praėjusių metų įvaizdžių. Jam paskyrė ir nemenką sumą – per 3 tūkst. eurų.

Čia ji apsivilko švelniai pilką paltą su rankų darbo siuviniais ir užsidėjo tokios pat spalvos skrybėlaitę. Dizainerės Catherine Walker paltas pasiūtas iš ypatingos vilnos, atgabentos iš Venecijos.

Parengė UGNĖ MINGĖLAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.