Raudonojo kilimo karaliumi tapo amerikiečių dizaineris

Nuotakos, mokyklinių išleistuvių karalienės ir metalinės moterys. Taip mados kritikai pavadino jubiliejinės – 90-osios „Oskarų“ ceremonijos raudonuoju kilimu žingsniavusias aktores ir kitas garsias viešnias. Netrūko ir klounados – kareiviškų batų prie gėlėtos suknelės ar išeiginę pižamą primenančių kostiumų.

A.Day.
A.Day.
Amerikiečių aktorei K.Ripai, matyt, šis apdaras labai patiko ir ji puikiai jautėsi pozuodama su jo kūrėju Ch.Siriano.<br>„Instagram.com“ nuotr.
Amerikiečių aktorei K.Ripai, matyt, šis apdaras labai patiko ir ji puikiai jautėsi pozuodama su jo kūrėju Ch.Siriano.<br>„Instagram.com“ nuotr.
W.Goldberg.<br>AP ir „Scanpix” nuotr.
W.Goldberg.<br>AP ir „Scanpix” nuotr.
L.Wonn.
L.Wonn.
Ch.Siriano (kairėje) ir B.Walshas.
Ch.Siriano (kairėje) ir B.Walshas.
N.Kidman.
N.Kidman.
St.Vincent.
St.Vincent.
E.Gonzalez.
E.Gonzalez.
J.Garner.
J.Garner.
S.Hayek.
S.Hayek.
E.Stone.
E.Stone.
M.Robbie.
M.Robbie.
J.Lawrence.
J.Lawrence.
S.Bullock.
S.Bullock.
J.Fonda.
J.Fonda.
L.Nyong’o.
L.Nyong’o.
Daugiau nuotraukų (17)

Lrytas.lt

Mar 16, 2018, 5:14 PM

Los Andžele (JAV) vykusioje iškilmingoje „Oskarų“ teikimo ceremonijoje į ne vieną garsenybę krypo žvilgsniai su klausimu: „Ir kas jas taip aprengė?“

Ko gero, labiausiai pateisinama ant raudonojo kilimo mados kritikų pastebėta tendencija – metalines statulėles primenančios moterys.

Tarsi persikūnijusios į „Oskaro“ statulėlę atrodė ir viena geriausiai pasaulyje apmokamų aktorių Jennifer Lawrence (27 m.), vilkėjusi „Dior“ mados namų suknelę, ir vieną „Oskarą“ jau turinti Sandra Bullock (53 m.) su „Louis Vuitton“ apdaru, ir iš Kenijos kilusi Lupita Amondi Nyong’o (35 m.), papuošta mados namų „Versace“.

Sublizgėjo ir vienas vyras, tiesa, ne savo apdaru, o sukūręs aprangą net septyniolikai to vakaro garsenybių.

Svarbiausiuose pasaulyje kino apdovanojimuose praėjusį sekmadienį iš viso buvo galima suskaičiuoti 19 italų ir vokiečių kraujo turinčio amerikiečių dizainerio Christiano Siriano (32 m.) modelių, mat dvi aktorės turėjo po dvi jo kurtas aprangas.

Tad nenuostabu, kad pastaruosius keletą mėnesių dizaineris vykdė vien tik šventinius užsakymus – kūrė apdarus Auksinių gaublių ir „Oskarų“ ceremonijų dalyvėms.

Savo seksualinės orientacijos neslepiantis Ch.Siriano, 2016 metais susituokęs su atlikėju ir dainų autoriumi Bradu Walshu (35 m.), prisipažino, kad vienas sukneles jis kūrė net po tris savaites, o kitoms užteko kelių dienų.

Vis dėlto ne vienas jo modelis dėmesį patraukė ir neskoningumu. Retai kada su ilga suknele pasirodanti aktorė Whoopi Goldberg (62 m.) šįkart pribloškė prie Ch.Siriano kurtos gėlėtos suknelės pritaikiusi saulės akinius ir kareiviškus batus.

Mados kūrėjas prisipažino, kad aktorės pasirinkimui jis neprieštaravo. Vis dėlto aktorė atrodė taip, tarsi ant jos visko būtų per daug. Tikrai ne dėl aksesuarų.

Kita to paties dizainerio suknelę vilkėjusi garsenybė – šiais metais olimpinę bronzą laimėjusi amerikiečių slidininkė Lindsey Vonn (33 m.) – taip pat pateko į prasčiausiai apsirengusiųjų sąrašą dėl keisto gotikos ir romantikos derinio.

O amerikiečių aktorė Kelly Ripa (47 m.) iš priekio atrodė tarsi vilkinti juodą elegantišką suknelę, o iš nugaros kyšojo spalvingi raukiniai, kurie priminė klouno kostiumo detales.

Tačiau pačiai aktorei, ko gero, apdaras labai patiko ir ji puikiai jautėsi pozuodama su jo kūrėju Ch.Siriano.

Merilando valstijoje gimęs, o dabar Niujorke įsikūręs ir kūrybinės veiklos dešimtmetį švenčiantis drabužių dizaineris Ch.Siriano mados pasaulyje garsėja kaip provokatorius ir revoliucionierius.

Pavyzdžiui, jo kuriamų drabužių kolekcijas demonstruoja įvairaus sudėjimo modeliai, ne vien lieknos manekenės, o jo stilių jau spėjo pamėgti daugybė muzikos bei kino žvaigždžių.

Nors Los Andžele dar skambėjo pareiškimai, susiję su pastaruoju metu per pasaulį vilnijančiais judėjimais prieš seksualinį priekabiavimą, juodi apdarai neužgožė kitų spalvų.

Rodydama palaikymą šiems judėjimams dviejų „Oskarų“ laureatė aktorė Jane Fonda (80 m.) segėjo specialų ženklelį, bet vilkėjo baltą „Balmain“ mados namų suknelę.

Balta – šiuo atveju feminizmo – spalva pasipuošė ir australų aktorė Margot Robbie (27 m.), vilkėjusi „Chanel“ sunkelę, bei amerikiečių atlikėja Mary J.Blige (47 m.) su „Versace“ apdaru.

Provokuojančio seksualumo ant raudonojo kilimo irgi netrūko. Kai kurios žvaigždės, pasak mados kritikų, rodė daugiau, nei yra padoru.

O kitos, regis, buvo įkvėptos mokyklos išleistuvių puotos ir jai būdingų romantiškų, spalvingų, mergaitiškų suknelių.

Tokias dėvėjo aktorė Jennifer Garner (45 m.), aprengta „Atelier Versace“, meksikiečių aktorė ir atlikėja Eiza Gonzalez (28 m.) su dizainerio Ralpho Laureno kurta akį traukiančia suknele.

Pastarosios garsenybės, kaip ir aktorė Nicole Kidman (50 m.), buvo vienos stilingiausių vakaro viešnių.

Akivaizdžiai persistengė seksualioji meksikietė Salma Hayek (51 m.). Turėjusi papuošti „Gucci“ suknelė, anot kritikų, ją pavertė spindinčia tragedija. Žvynelinio audinio daugiasluoksnis sijonas ir karinio stiliaus viršus tarpusavyje neturėjo nieko bendra.

O kino šventėje pasirodymą surengusi amerikiečių dainininkė Andra Day (33 m.), pasirinkusi dizainerio Zaco Poseno sunkelę, atrodė tarsi apsisiautusi miegamojo užuolaida.

Praėjusiais metais geriausios aktorės apdovanojimą pelniusi Emma Stone (29 m.) šiųmetei ceremonijai pasirinko „Louis Vuitton“ skirtingų spalvų šilkinio švarko ir kelnių derinį, kurį dar pagyvino rožiniu diržu bei žėrinčiais auskarais. Ir atrodė kaip su išeigine pižama.

Viena didžiausių klaidų kritikai pripažino mados namų „Saint Laurent“ sukurtą amerikiečių atlikėjos St.Vincent stilių.

Parengė Vykintė BUDRYTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.