Karščiausios šių metų mados tendencijos, kurių nevalia pražiopsoti

Kaubojiški kutosai, žuvytės stiliaus kostiumėlis ir apdulkėjęs patefonas grojantis nostalgiškas 80–ųjų melodijas... Žavi praeitis? Ne visai! Būtent dabar dizaineriai visai nesigėdija žvelgti į praeitį ir ten ieškoti paklydusio įkvėpimo.

 Membershop.lt nuotr.
 Membershop.lt nuotr.
 Membershop.lt nuotr.
 Membershop.lt nuotr.
 Membershop.lt nuotr.
 Membershop.lt nuotr.
 Membershop.lt nuotr.
 Membershop.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-07-10 08:00, atnaujinta 2019-07-11 09:37

Sunku įsivaizduoti, kad buvo metas, kai moteris negalėjo dėvėti jokių kelnių, mados įžeidimu buvo laikoma apnuoginta galva. Akivaizdu, tai negalėjo tęstis amžinai, žavioji lytis sukilo ir perrašė istoriją savaip. Tad ir šiais metais dizainerių darbuose labai ryškiai aidi trečiosios feminizmo bangos, sudrebinusios visą pasaulį, atgarsiai. Dar daugiau laisvės moterims? Dar daugiau unikalių stilių? Tikrai taip! Šie metai visoms moterims ir merginoms susuks galvas ne tik lempos dydžio aksesuarais, bet ir rūbų laisvumu, ekstravagantiškumu arba priešingai iliuziniu paprastumu. Taigi greitai peržvelkime 2019–ais metais vyraujančias tendencijas.

Kombinezonas

Jau antrus metus iš eilės mados pasaulyje vieši nenukonkuruojamasis kostiumas. Ir nors šiuolaikinis mados pasaulis dvelkia vintažu, kombinezonas nėra siejamas su senoviniu kaimo stiliumi, priešingai jis mados namų „Louis Vuitton“ ir „Chloe“ naujausių tendencijų pažiba. Internetinėse parduotuvėse taip pat galima atrasti ne vieną garsiausius mados namus atitinkantį kostiumo modelį.

Dvidešimt pirmo amžiaus moteriai būdingas ryžtas, drąsa ir be abejo vidinė laisvė. Kombinezonas – puiki veržlios moters įvaizdžio dalis. Jis neįspraudžia kūno į siaurus gremėzdiškus rėmus, tačiau leidžia pasididžiuosi iškilia talija, ilgomis kojomis, pabrėžia kūno tvirtumą. Tai rūbas, kuris gali lydėti į prašmatnų vakarėlį ir į rimtą darbo pokalbį.

Labai dideli aksesuarai

Ar pamenate posakį „kuo didesnis, tuo geresnis“? Šiemet šias eilutes vertėtų prisiminti aksesuarus graibstant stilingose išparduotuvėse. Nesusigundykite nusipirkti vos plika akimi regimų auskarų! Jūsų išsirinkti papuošalai turi būti matomi iš tolo. Masyvios kolje, išpūstos kaklaskarės ir ausį žemyn tempiantys auskarai – šių metų topas!

Būtent ši mados tendencija yra tikras išsigelbėjimas dabartiniu spintos turiniu besididžiuojančioms stilistėms! Juk net sena ir nuobodi apranga sušvinta visai naujomis spalvomis, kai ją puošia masyvūs aksesuarai.

Kutosai ir blizgučiai

Puiki proga pasijusti tikra damute, atsargiai iš drabužinės išsitraukti egzotinį švarkelį su rytietiškais raštais ir švelniais kutais. Geriausia galimybė įsisegti pačius šarkiškiausius auskarus, užsivilkti 80–ųjų stiliaus žėrinčias tampres ir keliauti į prabangų vakarėlį. Tiesa, nepamirškite lipniais blizgučiais padabinti ir savo plaukų, kad galėtumėte pasijusti tikra vakaro karaliene!

Laikrodžiai

Kaip ir visos 2019 m. tendencijos laikrodžiai nėra išimtis. Senovinis dizainas ir naujausios technologijos... Vintažiniai laikrodžiai įgavo bene didžiausią vertę šių metų verslo rinkoje. Milijonus uždirbantys įmonių vadovai rinkosi ne naujausių modelių Rolex‘us, o senus, bet puikiai išlaikytus 80–ųjų madą atitinkančius aksesuarus. Tiesa, seno laikrodžio kaina gerokai pranoksta prabangiausius laikrodžių modelius, todėl dauguma laikrodžių firmų pradėjo kopijuoti vintažinių aksesuarų motyvus ir juose diegti šiuolaikines technologijas.

Gyvūnų raštai

Gyvūnų raštais puošti rūbai neretai laikomi ekstravagantiškais, juos užsivilkti išdrįstu ne kiekviena. Tačiau net ir smulkiausia leopardo juostelė membershop.lt/prie-ko-ir-kaip-derinamos-rankines/"="">membershop.lt/prie-ko-ir-kaip-derinamos-rankines/"" target="_blank">rankinėje, krokodilo raštais nudailinta piniginė taip pat byloja apie patį subtiliausią stiliaus pojūtį.

Sirenos įvaizdžio deivės šiais metais privalo duoti laisvę savo vaizduotei. Zebro ir geopardo raštai kartu? Skirtingų atspalvių tigrinis kostiumėlis? Galima maišyti visus internetinėje parduotuvėje esančius raštų fragmentus! Marcel Rochas liktų sužavėtas tokiu originaliu aprangos deriniu, o jo mados namai kaip tik impulsyviai pristatė būtent geopardo raštais margintą kolekciją.

Gėlės

Gėlėtų suknelių ir skarelių dažniausiai rasime jaunų merginų spintose, o šiemet savo spintos turinį gėlių raštais papildyti yra raginamos ir vidutinio amžiaus moterys. Gėlės jaunatviškumo simbolis, bet šiuolaikiniame pasaulyje stilius neturi amžiaus ribų, juolab, kad solidus gėlių kostiumas tinka visoms!

Gėlių elementai ypatingai tiks romantinį stilių puoselėjančioms svajotojoms. Laisvos margos suknelės vis dar tebėra žavus moteriškumo simbolis! Šiemetinis parduotuvių asortimentas jums pasiūlys įsigyti netradiciškai ilgas, pusiau ilgas, neįprasto kirpimo sukneles, nes mada pirmiausia yra orientuotą į originalių kūrinį.

Neperšlampami rūbai

Pasaulinio atšilimo metu orai tapo tikrai nenuspėjami, todėl net ir garsiausiems pasaulio dizaineriams belieka taikstytis prie pakitusių aplinkos sąlygų ir kaip įmanoma suktis iš padėties. Lietpalčiai, neperšlampamos kelnės, netgi botai puikuojasi ant madų žurnalų viršelių. Internetinės parduotuvės mirga nuo stilingiausių lietsargių įvairovės. Beje, vasara be lietsargio tiesiog neįmanoma! Žygiuodama miesto gatvėse nesidrovėk parodyti savo ilgo vintažinio skėčio, nes kas žino, galbūt užklupus lietui sulauksi labai malonios kompanijos?

Spalvos

Ar turi savo mėgstamiausią spalvą? Jei taip, ši tendencija tau labai patiks, nes būtent šiuo metu mados pasaulyje vyrauja beveik visa vaivorykštės paletė ir savo spintoje tikrai surasi ką nors klasiško! Tik šįkart nepamiršk patikrinti ir mamos ar netgi močiutės palikto kraičio, nes 80–ųjų šėlsmas šturmuoja gatves.

Koralų

Rausvų koralų tematika vėlgi priskiriama nenuilstančioms romantikėms. Ilgi perregimi sijonai, šilkiniai šaliai ir vėjyje besiplaikstančios palaidinės bematant nuskraidins į meilės ritmu alsuojantį Majami. Katės stiliaus paslapties neišduodantys akiniai nuo saulės, rausvos lūpos ir rožinių atspalvių dangus. Klasika, tiesa?

Smėlinė

Karamelė, latte, Saharos dykuma... Nenuostabu, kad metų metais dizaineriai šios spalvos atspalvių tiesiog negali paleisti iš akių. Kiekvienas žmogus turi būtent jam tinkantį smėlinį atspalvį, vieniems tai aštrų žvyrą primenantis spalvų muliažas, kitų grožiui atsiskleisti padeda ramus smilgų šešėlis. Ne vienas dizaineris yra pabrėžiąs, kad smėlinė spalva vargiai kam netinka, ji tarsi lakmusas, padedantis atsiskleisti žmogaus patraukliausiems bruožams.

Geriausia dalis yra ta, kad smėlinės spalvos rūbų galima rasti kone visur! Artimiausias butikėlis, internete besipuikuojanti dizainerių kolekcija, o gal... Ta pati internetinė išparduotuvė, išsauganti ne vieną dešimtį eurų?

Neonas

Štai ir vėl nemenkas šuolis į maištinguosius 80–uosius. Neoninės palaidinės jau nuo praeitų metų neapleidžia mados namų vitrinų, traukdamos ne vieno praeivio akį. Šiemet neonas į mados scena žengia dar drąsiau: neoniniai švarkeliai, tamprės, ir net solidūs kombinezonai tikroms damoms! Kas sakė, kad maištaujanti siela būtinai turi būti jauna ir nepatyrusi? Visiška stiliaus laisvė moterims, tad mielosios nebijokite eksperimentuoti. Vos kelios ryškesnės aprangos detalės gali dramatiškai pakeisti jūsų įvaizdį. Meskite į šoną nuobodžius drabužius ir pasidžiaukite šelmiška laisve!

O kaipgi viską suderinti kartu?

Nors naujausios mados gundo pirkti viską iš eilės, atsirinkti būtina. Apranga atspindi žmogaus būdą, kartais jo charakterio savybes. Kiekvienas iš mūsų žinome, kas mums labiausiai tinka ir ko galbūt reikėtų vengti. Šiuolaikinėje visuomenėje asmens įvaizdis yra labai svarbus elementas. Niekam ne paslaptis, kad patrauklesni žmonės greičiau susiranda darbą, yra dažniau laukiami draugų kompanijoje ir labiau pasitiki savimi. Apranga gali padėti jaustis geriau, gali suteikti drąsos ir laisvumo. Šiuolaikinių technologijų dėka viską galime pakeisti: galime ištiesinti garbanas, pašalinti inkštirus, susiaurinti liemenį... Bet visa tai yra tik detalės, milžiniškame paveiksle. Iš tiesų kiekvienas žmogus yra unikalus ir originalus pats iš savęs, be jokių korekcijų. Tereikia pasižiūrėti į veidrodį, rūbais ir aksesuarais išryškinti dailiausius bruožus, nuoširdžiai nusišypsoti sau ir iškelta galva žengti į modernų, bet visgi 80–ųjų dvasia alsuojantį pasaulį. Daugiau naudingų bei įdomių straipsnių galite rasti blog.membershop.lt svetainėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.