R. Kulvinskytės ir jos mylimojo puošmenos – ištatuiruota meilė

Amžinieji piešiniai ant kūno – tatuiruotės visada buvo laikomos vyriškumo simboliu. Jomis puošėsi ne tik indėnai ar žyniai, bet ir aristokratijos atstovai.

Povilas Miškinis Eidukonis vieną savo tatuiruočių skyrė mylimajai Rimantei Kulvinskytei.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Povilas Miškinis Eidukonis vieną savo tatuiruočių skyrė mylimajai Rimantei Kulvinskytei.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas“)

Feb 25, 2015, 2:33 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:13 AM

Bene svarbiausia tatuiruočių paskirtis – atspindėti ja pasipuošusio žmogaus pasaulėžiūrą ar tam tikrus svarbius gyvenimo įvykius. O kartais – tiesiog mados išraiška.

Visam gyvenimui išmarginti odą originaliais piešiniais ryžtasi tikrai ne visi, o vis dar nemažai ir tokių, kurie šio meno nepripažįsta. Tačiau ne paslaptis, kad tatuiruotėmis pasipuošę blogiukų įvaizdį kuriantys vyrai pavergia daugelio dailiosios lyties atstovių širdį.

Garsiems vyrams tatuiruotės vis dažniau tampa ne tik asmeninio gyvenimo, bet ir viešo įvaizdžio dalimi. Keičiasi tatuiruočių formos ir mados, tačiau besipuošiančių jomis tikrai nemažėja. Tarp susižavėjusių šiuo menu – daugybė menininkų, sportininkų ir pramogų pasaulio žvaigždžių, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Kompanijos „Partners & Lesni“ įkūrėjas ir vadovas Povilas Miškinis-Eidukonis kasdien veidrodyje mato 4 tatuiruotes.

Pirmąjį piešinį ant kūno prieš 5 metus vyras pasidarė su geru bičiuliu muzikantu Justinu Jaručiu. Tuomet jauni bičiuliai nusprendė, kad tatuiruotėmis duos sau pažadus – Justinas taps roko žvaigžde, o Povilas – kino režisieriumi. Todėl P.Miškinio-Eidukonio dilbį papuošė žodis „Cine“ (išvertus iš prancūzų k. – kinas).

„Specialiai pasirinkau dilbį, kad kiekvieną rytą, kai valausi dantis, piešinys man badytų akis, – taip niekada nepamiršiu, koks mano tikslas. Dabar esu versle, bet mano širdis – kino pasaulyje“, – pasakojo vaikinas.

Antroji tatuiruotė – mėgstamiausia jo gėlė vilkdalgis. Jis Povilui simbolizuoja pažadą nešti gėrį žmonėms, duoti, o ne imti.

Pati egoistiškiausia dovana gyvenime – ant rankos ištatuiruotas mylimosios Rimantės Kulvinskytės vardas. Pora juokauja, kad vaikinas jai nuolat įteikia dovanų, kuriomis labiau džiaugiasi pats, – gimtadienio proga mylimajai įteikė sužadėtuvių žiedą, per Kalėdas – tatuiruotę su jos vardu.

„Jaučiausi šiek tiek išprotėjęs ir tai padariau! Tuomet su Rimante draugavome vos tris mėnesius, mėnesį gyvenome kartu. Su tatuiruočių meistre Violetta Melnikova skrupulingai aptarėme piešinį – klasikinė širdis, septynios (nes tai Rimantės laimingas skaičius) baltos tulpės (jos mėgstamiausios gėlės), rašalo dėmė (mergina rašo tekstus)“, – pasakojo Povilas.

Piešinys ant dešinės rankos, kad toje pusėje mieganti sužadėtinė savo vardą matytų kasryt vos pramerkusi akis.

Vaikinas neslepia, kad ne kartą kam nors parodęs tatuiruotę išvydo ties smilkiniu sukiojamą pirštą. Tačiau visiems skeptikams jis turi ką atsakyti – žmonės yra naivūs, jei mano, kad kada nors galės ištrinti savo praeitį. Ši tatuiruotė – jo gyvenimo dalis ir ji liks visada.

Kiekvienas, atėjęs į mūsų būtį, suteikia gėrio, ko nors išmoko. Ši tatuiruotė man visada primintų Rimantę kaip skaudžią ar linksmą gyvenimo pamoką. Tačiau esu tikras, kad mes gyvensime amžinai, ilgai ir laimingai, kol mano mirtis mus išskirs“, – šypsosi Povilas.

Kokia buvo mylimosios reakcija išvydus tokią dovaną? Rimantė labai susijaudino ir pradėjo verkti. Povilas mano, kad tai buvo ir drąsus, ir kvailas jo poelgis. Jis prisimena ir mylimosios tėvo reakciją – patylėjęs kelias minutes jis paklausė, kas jaunuoliui davė teisę tatuiruotis jo dukters vardą.

Pasaulio pabaigos pranašystės P.Miškinį-Eidukonį paskatino pasidaryti ketvirtą tatuiruotę. Jis pasižadėjo, kad jei liks gyvas, laikysis pažado, kurį meistrė jam nupiešė šalia pirmosios tatuiruotės.

„Koks tai pažadas? Jis skirtas tik man. Jo esmė – kasdien būti vis geresniam ir dvasingesniam žmogui“, – pasakojo Povilas.

Jau kurį laiką vaikinas svarsto ir apie penktąjį, šeštąjį piešinius, tačiau kokie jie bus, kol kas neaišku: piešinį jis norėtų sukurti su profesionaliu tatuiruočių meistru ir laukia, kol sutiks tokį sielos draugą.

Povilo sužadėtinė Rimantė juokėsi, kad pirmoji jos tatuiruotė – ant mylimojo. Jei kas nors anksčiau paklausdavo, ar ji turi piešinį ant kūno, mergina visuomet atsakydavo teigiamai ir prašydavo Povilo ją parodyti.

„Išties ši jo dovana buvo man netikėta ir tikrai maloni, nes apgalvota iki smulkmenų. Tai nebuvo impulsyvus sprendimas padabinti krumplius: more, liubov, Rimantička. Povilas šią tatuiruotę išmylėjo. Ir dabar kas rytą pabudusi pirmiausia pamatau ją. Juk buvo pagalvota ir apie tai, kurioje pusėje miegu. Čia jums ne kokios seilės“, – kalbėjo R.Kulvinskytė.

Su pasaulio pabaigos pranašystėmis susijusi ir jos pačios vienintelė tatuiruotė.

Prieš penkerius metus Rimantė susapnavo esanti liepsnojančioje dykumoje – sapne vyko pasaulio pabaiga. Dangus buvo juodas, o ją apėmė neviltis, kad niekada nebepamatys savo šeimos. Tačiau sapnas tuo baisiu jausmu nesibaigė – šalia atsirado vienuolio abitu apsisiautęs žynys ir pasakė, kad ant kairės kojos ji privalo išsitatuiruoti juodą kvadratą. Tik tokiu atveju baigsis visos nelaimės.

Sapne Rimantė pasiėmė aštrų akmenį ir juo išsiraižė kvadrato formą, ją įtrynė pelenais. Kai piešinį nuvalė servetėle ir išryškėjo gražus kvadratas, iš dangaus prapliupo lietus. Danguje pasirodė vaivorykštė, o horizonte – Rimantės šeima.

Ryte paskambinusi motinai Rimantė išgirdo, kad turi paisyti tokių ženklų.

„Nepuoliau iškart darytis tatuiruotės, bet sapnas visada buvo ryškus mintyse. Praėjo metai, smarkiai susirgo mama... O visi tik ir kalbėjo, kad 2012-ųjų gruodžio 12 dieną pagal actekų kalendorių ateis pasaulio pabaiga.

Pas tatuiruočių meistrą padrąsinta Povilo nuėjau tų metų gruodžio 11-ąją. Draugai juokėsi, kad išgelbėjau pasaulį. Mama, didvyrė, įveikė ligą“, – šypsojosi jauna moteris.

Tinklaraštininkė šypsosi, jog nedaug žmonių supranta, kad jos koją puošia tatuiruotė. Kai jos paklausia, ką reiškia juodas kvadratas, atsako, kad užsukus į tatuiruočių saloną su 50 litų kišenėje nieko kita nebeliko – tiek kainavo vienas kvadratinis centimetras tatuiruotės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.