„Lietuvos talentuose“ dantimis grojęs Mikas Stankevičius – apie tėvystės iššūkį ir meilę

„Gyvenu apimtas pakylėtų, gražių ir šiltų emocijų. Pagaliau visiems galiu pasakyti, kad namuose manęs laukia žmona. Jaučiuosi tobulai apsisunkinęs gyvenimą!“ – juokiasi projekto „Lietuvos talentai 2009“ nugalėtojas Mikas Stankevičius (24 m.).

Mikas Stankevičius tėvystės iššūkio nesibaimina.
Mikas Stankevičius tėvystės iššūkio nesibaimina.
„Lietuvos talentų“ akimirka.<br>G.Bitvinsko, J.Stacevičiaus ir V.Balkūno nuotr.
„Lietuvos talentų“ akimirka.<br>G.Bitvinsko, J.Stacevičiaus ir V.Balkūno nuotr.
Mikas Stankevičius prisipažįsta – santuoka pakeitė jo gyvenimą ir dar labiau sustiprino atsakomybės jausmą.
Mikas Stankevičius prisipažįsta – santuoka pakeitė jo gyvenimą ir dar labiau sustiprino atsakomybės jausmą.
Mikas Stankevičius su žmona Migle.
Mikas Stankevičius su žmona Migle.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 25, 2017, 3:21 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 5:42 AM

Vasario mėnesį Kauno rotušėje Mikas vedė savo išrinktąją Miglę (19 m.). Prieš porą metų susipažinusi pora gyvena ir jaukiu laukimu – vasaros viduryje moteris turėtų pagimdyti berniuką, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

„Nuostabus jausmas turėti žmoną. Maniau, kad užsimovus žiedą niekas gyvenime nepasikeis, tačiau viskas kitaip. Negaliu pasakyti, kad buvau neatsakingas, bet dabar šis jausmas dar labiau sustiprėjo“, – kalbėjo Mikas.

Vyras suprato – santuoka keičia požiūrį. O toks rimtas žingsnis Mikui buvo pats didžiausias gyvenimo pokytis.

„Mes su Migle viską darome ekspromtu. Prieš santuoką ją labai mylėjau, o dabar esu maloniai įpareigotas“, – šypsojosi būsimas tėtis.

Vos tik sužinojęs, kad Miglė laukiasi, vyras labai apsidžiaugė. Dabar kiekvieną rytą, kol žmona saldžiai miega, jis bendrauja su sūnumi.

„Prisiglaudęs prie pilvo visada su juo pasisveikinu, o vaikelis spardo man į ranką. Manydavau, kad tai tik sutapimas, bet jis viską supranta! Be to, jis mėgsta Wolfgango Amadeaus Mozarto muziką! Jeigu per telefoną paleidžiu kokį nors šio kompozitoriaus kūrinį, kūdikis pradeda spurdėti – įdomiai reaguoja“, – savo džiaugsmais dalijosi Mikas.

Drabužėlių būsimam kūdikiui tėvai dar neskuba pirkti, mat šiuo metu daugybė jų draugų susilaukę vaikų ir vyksta geranoriškos dalybos. M.Stankevičius šypsosi – tėvystė įpareigoja, ir nors abiem tai bus pirmagimis, vyras įsitikinęs, kad su visais rūpesčiais susitvarkys.

„Abejoju, kad man tėvystė bus kas nors naujo ir šokiruojančio. Turiu nemažai praktikos su savo broliais ir seserimi – esu vyriausias. Ir vystyklus keisti moku, ir prausti, ir valgį ruošti. O Miglei bandau padėti pasiruošti: ji dar labai jauna, gal jai kiek sunkoka, bet viskas bus gerai – kitaip ir būti negali!“ – patikino vyras.

Mikas visada svajojo šalia savęs turėti paprastą, bet ne prastą moterį, todėl viskas išsipildė su kaupu. Ir dabar, laukdamasi kūdikio, Miglė neturi keistų įnorių.

„Na, būna, kad vidury nakties užsimano grikių košės, nors šaldytuvas pilnas maisto. Bet tikrai neprašo tą pačią minutę gauti raudonųjų apelsinų ar figų.

Ji draugiška, šilta, be to, sarkastiška. Pastaroji savybė man labai patinka. Miglė supranta mano gal kiek kreivą humoro jausmą. O dėl humoro, tai neturiu tabu – kvatojuosi iš visko. Todėl smagu, kad ji mane supranta ir nekritikuoja, kai kartais perlenkiu lazdą“, – šypsojosi M.Stankevičius.

Miglei devyniolika, tad nenuostabu, kad jauna pora prisiklausė daugybės komentarų apie skubėjimą susilaukti vaikų. Bet Mikas nusijuokia – tai tik jų gyvenimas.

„Kad ji jauna – tikrai taip. Kartais jaučiu, kad Miglei dėl to sunkoka, bet ji šaunuolė, moka greitai prisitaikyti prie situacijų, iš nieko nekuria problemų. Jeigu man kas nors nepatinka, ji neužsisklendžia, nepuola keiktis ar pykti. Todėl man lengva gyventi santuokoje“, – komplimentų savo žmonai negailėjo M.Stankevičius.

Pokalbio metu Mikas nestokojo humoro ir patikino, kad juodu su Migle – labai linksma šeima.

„Šiuo metu labai mėgstame tingėti. Abu juokiamės, kad bendraujame banginių kalba. Ji turi pilvuką, ir aš jį užsiauginau, tai dabar abu ūbaujame. Bet šiaip esame labai aktyvūs – tiek draugų, tiek darbų aplinkoje“, – kalbėjo vyras.

Šiuo metu M.Stankevičius dirba kosmetikos ekspertu ir kirpėju, o Miglė padeda savo vyrui. Pora viską daro šeimyniškai. Ar Miglė paprašo Miko ją pagražinti?

„Paprašo, bet yra viena bėda – nekerpu moterų. Neperprantu jų plaukų! Galiu padaryti atkuriamąsias, drėkinamąsias ar kitas plaukų procedūras. Bet žmonai paėmiau ir išskutau pakaušį! Nukirpti trumpai tikrai moku“, – juokavo Mikas.

2009 metais „Lietuvos talentuose“ M.Stankevičius lietuvių širdis pakerėjo grodamas dantimis. Šį talentą Mikas išsiugdė dar vaikystėje, tačiau dabar su tuo savo gyvenimo nesieja.

„Čia tas pat, kaip išmokti važinėti dviračiu, – išmokau ir nevažinėju. Man buvo septyneri, tad toks kietumas kiemo kronikose buvo stiprus veiksnys. Todėl kiltų klausimas, kaip galėjau nemokėti groti dantimis“, – juokėsi M.Stankevičius.

Projektą Mikas laimėjo būdamas šešiolikos ir iškart jį užplūdo didelis žiniasklaidos bei visuomenės dėmesys.

Vyras sulaukė įvairiausių pasiūlymų ir jais mielai pasinaudojo. Vėliau, kaip jis pats sako, visa tai gerokai apkarto.

„Iš pradžių man tai patiko, o vėliau atsibodo – kiek galima. Televizija ir žinomumas smagu kurį laiką, o vėliau norisi ramybės.

Laikui einant tai pasidarė neįdomi kasdienybė. Bet atsiminimai kuo šilčiausi ir visa tai galiu paminėti tik geru žodžiu“, – sakė jis.

Ar praėjus kiek laiko jis vėl pasiryžtų bandyti laimę televizijoje?

„Gal kur nors kitur – taip. Bet nelygu, kokios perspektyvos, galimybės. Tuo metu tai buvo puiki galimybė. Dabar jau prioritetai šiek tiek kitokie, todėl negaliu pasakyti, kad stačia galva nerčiau į televiziją ir projektus. Esu gana pakvaišęs žmogus, gali būti, kad vėl įsivelsiu į kokią nors avantiūrą.

Turiu svajonę, kad man pavyktų viską padaryti taip, kaip aš noriu, ir tuomet, kai to noriu. Kol kas man viskas sekasi, nes žinau, kad kai labai nori, taip gyvenime ir įvyksta“, – sėkme džiaugėsi Mikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.