Krepšinio trenerį V. Garastą gąsdina besaikis dietų laikymasis

Nėra tokios dietos, kuri padėtų atsikratyti antsvorio ir išlikti sveikam, jei pasirenki netinkamą gyvenimo būdą. Tuo įsitikinę vienas geriausių krepšinio trenerių Lietuvos istorijoje Vladas Garastas, legendinis krepšininkas Modestas Paulauskas ir olimpinė krepšinio čempionė Angelė Rupšienė.

Ilgaamžiškumo paslaptimis dalijosi Lietuvos krepšinio legendos – treneris V.Garastas (dešinėje), buvę krepšininkai M.Paulauskas ir A.Rupšienė.<br>Organizatorių nuotr.
Ilgaamžiškumo paslaptimis dalijosi Lietuvos krepšinio legendos – treneris V.Garastas (dešinėje), buvę krepšininkai M.Paulauskas ir A.Rupšienė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2014, 4:54 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:33 PM

Ketvirtadienio popietę Vilniaus miesto savivaldybėje krepšinio žvaigždės dalinosi savo patirtimi su sostinės gyventojais.  Lietuvos krepšinio legendos V.Garastas, M.Paulauskas ir A.Rupšienė yra projekto „Ilgaamžiškumo paslaptis“ dalyviai.

Krepšinio treneris V.Garastas pabrėžė, kad prieš pradedant sportuoti, nereikėtų pulti aklai imtis bet kokių pratimų ir užsiimti saviveikla, nes tai gali atsisukti prieš patį žmogų.

„Dažnai pamirštame, kad pirmiausia reikia gerai pažinoti savo kūną, tuomet galima skirti sau tokį krūvį, koks yra naudingiausias kiekvienu konkrečiu atveju. Aišku, kad geriausiai patarti, koks sportas ir koks krūvis tinka kiekvienam žmogui, gali patarti profesionalai, todėl patarčiau prieš pradedant aktyviau sportuoti – gauti kompetentingų patarimų“ ,- sveikatingumo renginyje pasakojo V.Garastas.

Anot legendinio krepšinio trenerio V.Garasto, kita dažnai pasitaikanti klaida, kurią daro antsvorio turintys žmonės – besaikis dietų laikymasis.

„Nėra tokios dietos, kuri padėtų atsikratyti nesveiko gyvenimo būdo pasekmių. Ne kartą mačiau, kai žmonės po dietų laikymosi vėl priauga svorio ir dar daugiau, nei turėjo, todėl siūlyčiau prisiminti tai, kad reikia spręsti priežastis, o ne pasekmes – rinktis gyvenimo būdą, kuris saugotų sveikatą, nuolat judėti, maitintis sveikai ir galvoti pozityviai“, – teigė krepšinio treneris V.Garastas.

Edukacinio projekto „Ilgaamžiškumo paslaptis“ iniciatoriai yra Lietuvos sporto universitetas ir bendrovė „Natural Pharmaceuticals“. Projekto „Ilgaamžiškumo paslaptis“ partnerė yra Sveikatos apsaugos ministerija.

„Džiaugiamės, kad mūsų remiamas projektas Lietuvos gyventojams leidžia ne tik pasiklausyti įsimintinų sporto legendų istorijų, bet ir kartu gauti, galima sakyti, gyvybiškai svarbios informacijos, kurią galima praktiškai pritaikyti kiekvieną dieną.

Tikime, kad praktiniai sveikatingumo patarimai iš sporto specialistų lūpų pasieks tūkstančius žmonių, kurie susimąstys, ką reikia daryti, norint jaustis geriau“, – teigė Ulf Oldenborg, renginio iniciatorės, bendrovės „Natural Pharmaceuticals“ vadovas.

Projektas „Ilgaamžiškumo paslaptis“ jau aplankė Utenos, Panevėžio, Marijampolės, Alytaus, Kauno ir Vilniaus gyventojus. Lapkričio 19 dieną projektas lankysis Klaipėdoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.