Ar maisto inspektoriai eina į bažnyčią tikrinti kalėdaičių?

„Maisto inspektoriai nuolat tikrina visokias kavines, ar jos švariai ir skaniai mums maistą ruošia. Visuomet paskaitau, kai rašoma, kad kokiame restorane netvarka, maiste bakterijų randa. Man kilo klausimas. Juk artėja Kūčios, tikintys žmonės pirks bažnyčiose kalėdaičius, paskui lauš kalėdaitį susėdę prie Kūčių stalo, dės į burną. O kaip gaminami kalėdaičiai, ostijos? Ar švaru tose virtuvėse? Ar tikrina tuos gamintojus maisto inspektoriai?“ – klausia vilnietis Rapolas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-02 17:34, atnaujinta 2018-01-20 03:10

Vilniečiui Rapolui atsakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjos pavaduotoja Loreta Mačytė.

„Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba netikrina kalėdaičių. Apskritai bažnyčiose renginių metu nėra vykdoma maisto tvarkymo kontrolė.

Mat reglamento (EB) Nr. 852/2004 9 konstatuojamojoje dalyje nurodyta, kad asmenys, tvarkantys, ruošiantys, sandėliuojantys ar tiekiantys maisto produktus kartais ir nedideliais kiekiais (pvz., bažnyčios, mokyklos renginiuose ar miesto mugėse ir kitomis progomis, tarkim, organizuojant labdarą, kurioje dalyvauja privatūs asmenys savanoriai ir kai maistas ruošiamas retkarčiais) negali būti laikomi „įmone“, todėl jiems netaikomi Bendrijos higienos teisės aktų reikalavimai.

Be to, kalėdaičiai dėl savo sudėties yra ne greitai gendantis produktas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.