Grožio eliksyras – medus: 12 stebuklingų receptų

Vasara dovanoja daug sveikatai naudingų gėrybių – poilsį, su saule gaunamą vitaminą D, šviežius vaisius, uogas ir daržoves. Dar vienas puikus produktas – medus. Jis naudingas ne tik valgant – medus nuo seno naudojamas naminėse kosmetikos priemonėse. Pateikiame pačius efektyviausius jų receptus.

Medus nuo seno naudojamas naminėse kosmetikos priemonėse.<br>123rf nuotr.
Medus nuo seno naudojamas naminėse kosmetikos priemonėse.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2015, 12:21 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 3:02 AM

Kūnui

1. Kavos ir medaus šveitiklis

Kavos tirščius sumaišykite su grietine ir medumi, pridėkite šaukštą alyvuogių aliejaus.

2. Pieno ir medaus vonia

Prileiskite vonią vandens, įpilkite 1 litrą karvės pieno, 0,5 litro ožkos pieno ir 200-300 g medaus. Gulėti vonioje galima ne ilgiau kaip 15 minučių. Reguliariai maudantis pieno ir medaus voniose, oda taps minkšta ir švelni.

Rankoms

3. Mišinys sausoms rankoms

Sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį medaus, 3 valgomuosius šaukštus glicerino, 1 arbatinį šaukštelį amoniako spirito, žiupsnelį borakso ir pusę stiklinės vandens. Išmaišykite ir su sandariu indu padėkite į šaldytuvą. Prieš vartojimą išplakite ir užtepkite ant rankų odos 15-20 minučių. Po to nuplaukite šiltu vandeniu ir patepkite rankas kremu.

4. Medaus ir pieno tonikas

Tinka prižiūrėti labai jautriai veido odai. Stiklinėje šilto pieno ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą medaus. Užtepkite ant veido vatos gabaliuku. Palikite 20-25 minutes, po to nuplaukite šiltu vandeniu.

5. Medaus šveitiklis

Sumaišykite 1 valgomąjį šaukštą skysto medaus, 1 valgomąjį šaukštą sumaltų migdolų, 2 valgomuosius šaukštus sumaltų avižinių dribsnių ir natūralaus jogurto. Mišiniu tepkite veidą sukamaisiais judesiais. Pamasažavus 3 minutes nuplaukite vandeniu.

6. Baltymų ir medaus kaukė

Tinka sausai ir normaliai veido odai. Sumaišykite 2 kiaušinio baltymus, 1 arbatinį šaukštelį medaus, 2 valgomuosius šaukštus avižinių miltų ir 0,5 arbatinio šaukštelio migdolų aliejaus. Mišinį tepti ant nuvalyto veido ir palikti 20 minučių. Nuplauti šiltame vandenyje suvilgytu vatos gabalėliu.

7. Kiaušinių, varškės ir medaus kaukė

Puikiai tinka riebiai veido odai. Gerina odos tonusą, sutraukia poras. 2 valgomuosius šaukštus varškės ištrinkite su 0,5 arbatinio šaukštelio medaus. Pridėkite vieną kiaušinį ir gerai išplakite. Kaukę reikia laikyti 15-20 minučių, po to nuplauti šiltu vandeniu ir nuskalauti vėsiu.

8. Medaus kaukė su žolelėmis

Paimkite vieną ar keletą iš šių žolių – dilgėlių, ramunėlių, arnikų, kiaulpienės lapų, mėtų, šalavijų, gysločių. Žoles sutrinkite iki košelės, pridėję nedidelį kiekį virinto vandens. Jeigu žoles naudosite džiovintas, tuomet jų mišinį užpilkite nedideliu kiekiu verdančio vandens, o kai atvės – paimkite reikalingą kiekį vaistažolių „košelės“. Šį mišinį reikia sumaišyti su tokiu pat kiekiu medaus ir užtepti ant veido. Laikyti 15 minučių. Kaukė rekomenduojama bet kokio tipo odai, ji praturtina odą vitaminais.

9. Medaus ir pieno kaukė

Ši kaukė turi jauninantį poveikį ir tinka sausai, vystančiai odai. Sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį medaus ir 1 valgomąjį šaukštą natūralaus pieno. Suvilgykite šiuo mišiniu marlę ir uždėkite ant veido 20 minučių.

10. Medaus balzamas lūpoms

Paprastas grožio receptas – lengvai pamasažuokite lūpas dantų šepetėliu, o tada jas užtepkite plonu medaus sluoksniu. Jis puikiai drėkina ir minkština lūpų odą.

Plaukams

11. Svogūnų ir medaus kaukė

Kaukė stiprina plaukus. Keturias dalis tarkuoto svogūno sumaišyite su viena dalimi medaus. Įtrinkite galvos odą, po 30-40 minučių nuplaukite. Jei plaukai sausi – į mišinį patartina įlašinti porą lašų varnalėšų aliejaus.

12. Medaus kaukė

15 g medaus įtrinkite į galvos odą. Po valandos išplaukite šiltu vandeniu. Siekiant geresnio rezultato, tokias kaukes galima daryti 4-5 kartus per savaitę. Tai padės įveikti plaukų slinkimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.