Naudingi patarimai, kurie padės išvengti odos problemų

Po ilgos ir sunkios dienos traukte traukia prie žemės – norisi kuo greičiau kristi į lovą ir praleisti visą tą varginančią, daug laiko užimančią odos priežiūros rutiną. Pažįstama situacija? Jei taip, tuomet metas susimąstyti apie savo odos būklę ilgalaikėje perspektyvoje. Odos valymas – vienas svarbiausių žingsnių grožio puoselėjimo rutinoje. Tačiau ar tą darote reguliariai, ir, visų svarbiausia, tinkamai?

Kruopštus veido valymas padės išvengti odos problemų.<br>123rf nuotr.
Kruopštus veido valymas padės išvengti odos problemų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2015, 10:06 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 3:57 AM

Prausti veidą būtina tiek ryte, tiek vakare. Be išimčių. Priežastis labai paprasta – tam, kad oda išliktų spindinti ir gyvybinga, nuo jos kas vakarą būtina pašalinti makiažo likučius ir per dieną susikaupusius nešvarumus. Ryte prausti veidą yra būtina – juk per naktį ant odos taip pat kaupiasi riebalai.

Klaidinga manyti, kad veido odos prausimui pakanka tik apšlakstyti veidą vandeniu. Ryte, kaip ir vakare, reikėtų naudoti veido odos tipą atitinkantį prausiklį.

Negalite nė dienos ištverti be makiažo? Tuomet tam, kad nuvalytumėte dekoratyvinę kosmetiką, veidą prauskite net du kartus. Pirmąjį kartą pašalinsite makiažą, antrąjį – nuvalysite odą. Tas pats galioja ir pasitepus kremu su SPF – veidą būtina prausti du kartus.

Pamirškite putojančius prausiklius – jie negailestingai sausina odą. Verčiau įsigykite kreminės tekstūros ar aliejinio pagrindo veido odos prausiklį. Ta pati taisyklė galioja ir riebios bei probleminės odos savininkėms. Vyrauja klaidingas įsitikinimas, jog veido odos sausinimas padės atsikratyti odos blizgėjimo ar spuogų. Anaiptol, išsausinę odą rizikuojate sudaryti dar palankesnę terpę bakterijoms daugintis.

Veido prausiklį tepkite ant sausos (ne drėgnos, kaip įprasta) veido odos. Jei naudojate ne aliejinio pagrindo prausiklį, tuomet galite šiek tiek sudrėkinti pirštus, kad lengviau paskirstytumėte priemonę.

Neprauskite veido karštu vandeniu. Nors atvėsus orams karšta vonia gali gundyti labiau nei šokoladas po sunkios darbo dienos, praustis reikia šiek tiek šiltu, geriausia – drungnu vandeniu. Karštas vanduo žaloja odos lipidų sluoksnį ir sausina odą.

Pamirškite veido rankšluostį – tai puiki terpė bakterijoms veistis. Ką jau kalbėti apie tai, kad retas žmogus veido rankšluostį keičia dažniau nei kas savaitę. Tam, kad nusausintumėte odą, rinkites vienkartines servetėles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.