Ar tikrai hormonai visagaliai?

Hormonus linkę kaltinti dėl daugelio dalykų, nors reta kuri žino, jog hormonai gali nulemti ir makšties sausumą, niežėjimą ir perštėjimą. Kaip kontroliuoti šiuos hormonų sukeliamus pojūčius, nuo kurių priklauso ne tik mūsų savijauta bet ir santykiai?

Pasibaigus mėnesinėms estrogenų kiekis didėja, moteris jaučiasi energingesnė, laimingesnė.<br>123rf nuotr.
Pasibaigus mėnesinėms estrogenų kiekis didėja, moteris jaučiasi energingesnė, laimingesnė.<br>123rf nuotr.
Mėnesinių ciklas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Mėnesinių ciklas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 21, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 8:49 PM

Nuotaikų svyravimai, padidėjęs apetitas ir jautrumas, sumažėjęs libido paprastai siejami su vadinamu PMS (prieš menstruacinio sindromo simptomais). Prieš mėnesines lytinių hormonų— estrogenų ir progesteronų, kiekis stipriai sumažėja, o tai įtakoja moters savijautą.

Tačiau lytinių hormonų kiekis priklauso ne tik nuo ciklo taip pat nuo amžiaus, gyvenimo būdo ir kontraceptinių priemonių pasirinkimo.

Grožis svarbus giminės pratęsimui

Pasibaigus mėnesinėms estrogenų kiekis didėja, moteris jaučiasi energingesnė, laimingesnė. Artėjant ovuliacijai, pasiekiamas estrogenų pikas. Jaučiamas padidėjęs seksualinis potraukis, be to, tyrimai rodo, jog vyrams šiuo metu moteris atrodo patrauklesnės nei kitais ciklo laikotarpiais.

Taip sutvarkyta gamtos, nes tai tinkamiausias laikas apvaisinti moterį ir pratęsti giminę. Antroje ciklo dalyje estrogenų kiekis mažėja.

Skausmas lytinių santykiu metu

Mažėjantis estrogenų kiekis, įtakoja seratonino, laimės hormono, gamybą, atsiranda nuovargis, irzlumas. Makšties gleivinė išskiria mažiau gleivių, gali būti jaučiamas makšties sausumas ir skausmas lytinių santykių metu.

Šiuo laikotarpiu dažnai atsinaujina pienligės simptomai, nes aplinka makštyje pasidaro palanki candida grybeliui augti. Pagausėja išskyrų, pradeda niežtėti ir perštėti makštį.

Šie simptomai prasidėjus mėnesinėms dažniausiai praeina. Kartais jie nebūna labai ryškūs ir juos galima prakentėti. Kitais atvejais niežulys, perštėjimas, deginimo jausmas būna tokie stiprūs, kad 3-4 dienos atrodo kaip visa amžinybė.

Po 20 min. pasaulis bus gražesnis

Susidūrusioms su šia 4 dienų amžinybe „Tantum Rosa®“ yra nepakeičiama priemonė padedanti greitai malšinti makšties niežulį, deginimo pojūtį ir skausmą. „Tantum Rosa®“ poveikis pasireiškia praėjus vos 20 min. po apsiplovimo.

Hormonų svyravimo įtakoti negalime, tačiau galime imtis atitinkamų veiksmų padedančių išvengti jų sukeliamų nemalonių pojūčių. Kiekviena diena yra svarbi ir turi būti nugyventa su džiaugsmu. Jūs galite kontroliuoti makšties niežėjimą ir perštėjimą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.