Kaip atsikratyti nemalonaus makšties kvapo?

Žuvis ir makštis ne tik rimuojasi, bet ir kartais darosi panašaus kvapo. Kvapas dažniausiai nebūna toks stiprus, tačiau moteris jį jaučia visur. Jai atrodo, jog visi jį taip pat užuodžia. Ji vengia artintis prie žmonių, nedrįsta žiūrėti į akis, jai gėda, nes nuo jos sklinda nemalonus kvapas!

Bakterinė vaginozė – pati dažniausia pakitusių makšties išskyrų priežastis.<br>123rf nuotr.
Bakterinė vaginozė – pati dažniausia pakitusių makšties išskyrų priežastis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 28, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 4:42 AM

Jai atrodo, kad aplinkiniai galvoja, jog ji apsileidusi, nešvari. Sužinokite, kaip įveikti šią nemalonią problemą.

Seksas žuvies parduotuvėje

Kvapas, kurį apibūdintume kaip panašų į žuvies, sklinda nevaldomai ir, blogiausia, sustiprėja po lytinių santykių. Pagausėja išskyrų, pradeda niežtėti ir skaudėti makštį. Niekada net neįsivaizdavote, kad taip gali nutikti ir jums. Ką pasakyti partneriui po lytinio akto, pabaigto lyg žuvies parduotuvėje?

Bakterijų kova dėl vietos

Minėti simptomai dažniausiai yra bakterinės vaginozės sukelto uždegimo pasekmė. Bakterinė vaginozė – pati dažniausia pakitusių makšties išskyrų priežastis.

Sutrikus makšties bakterijų pusiausvyrai sumažėja laktobakterijų, tuo tarpu kai kurių kitų normaliai esančių makštyje bakterijų pagausėja. Toks pusiausvyros sutrikimas vadinamas bakterine vaginoze.

Kaip bakterinė vaginozė pasirenka auką?

Makšties bakterijų pusiausvyros pasikeitimui gali turėti įtakos hormonai, antibiotikų vartojimas, ligos (cukrinis diabetas, autoimuninės ligos ir kt.), kontraceptinės priemonės (spiralė), šarminiai muilai ar įklotai.

Bakterine vaginoze gali sirgti tiek lytiškai aktyvios, tiek ir neaktyvios moterys. Moterys, turėjusios daug lytinių partnerių, bakterine vaginoze gali sirgti dažniau, nors tai ir nėra lytiškai plintanti liga.

Kvapo galima atsikratyti

Kartais makšties bakterijų pusiausvyra atsikuria po keleto dienų, kitais atvejais situacija tik blogėja. Ir vienu, ir kitu atveju kuri iš jūsų norėtų net kelias skleisti žuvies kvapą? Gera žinia – kvapo galima atsikratyti.

Pirmas patarimas – apsilankykite pas ginekologą, ypač jei simptomai pasireiškia pirmą kartą ir nemalonaus kvapo išskyrų yra labai daug.

Tačiau sužinojus, kad galimas vizitas pas ginekologą tik po poros savaičių, raminimas, kad laikas bėga greitai ar kad gyvenime yra svarbesnių dalykų, neguodžia. Situacija atrodo tragiškai.

Nereikia gydytojo recepto

Tikimasi pagalbos iš geriausio draugo – interneto ir visų jo patarėjų. Ten galima rasti ir tinkamų, ir gydytojų nerekomenduojamų būdų šiai problemai spręsti.

Vaistai nuo makšties uždegimo parduodami tik su gydytojo receptu. Ką daryti, jei jo neturite? Dabar tai nebėra toks opus klausimas, nes į vaistines grįžo „Tantum Rosa®“ – efektyvus vaistas, pakeitęs statusą iš receptinio į nereceptinį, – tad dabar „Tantum Rosa®“ galima įsigyti be recepto.

„Tantum Rosa®“ slopina nemalonų kvapą, gydo uždegimą, mažina skausmą ir patinimą. Antiseptinis poveikis atakuoja blogąsias bakterijas, tačiau nesunaikina gerųjų bakterijų, kurios reikalingos sveikai makšties bakterijų pusiausvyrai išlaikyti.

Tai nėra antibiotikas, mikroorganizmai netampa jam atsparūs, taip pat vaistas yra saugus, todėl jį galima vartoti kiekvienąkart, kai tik pajuntate makšties uždegimo simptomus.

Pagaliau jūs vėl pasitikėsite savimi, patogiai jausitės tarp žmonių ir drąsiai žvelgsite partneriui į akis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.