Kaip išgydyti pūslelinę natūraliomis priemonėmis?

Ko gero daugeliui žmonių bent katrą gyvenime teko susidurti su pūsleline. Deja, herpeso viruso iš žmogaus organizmo pašalinti neįmanoma. Tačiau galima jį „užmigdyti“ taip, kad nevargintų skausmingi dariniai.

Norėdami, kad infekcija neišplistų, nedrėkinkite pažeistos vietos.<br>123rf nuotr.
Norėdami, kad infekcija neišplistų, nedrėkinkite pažeistos vietos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2015, 7:59 AM, atnaujinta Oct 12, 2017, 9:00 AM

Kuo tepti?

Su pūsleline bandoma kovoti įvairiais būdais – tepant dantų pasta, alijošiumi, citrina, netgi deginant spiritu ar kvepalais. Tačiau dažniausiai tokie būdai menkai padeda.

Sumažinti perštėjimą ir paskatinti gijimą gali padėti briliantinė žaluma. Taip pat tinkama priemonė – arbatmedžio aliejus. Pūslelinę reikėtų tepti kas dvi valandas, taip pat prieš einant miegoti.

Skalavimas

Norėdami, kad infekcija neišplistų, nedrėkinkite pažeistos vietos, taip pat nelaižykite lūpų. Jeigu infekcija pateko į burną, skalaukite burną šalavijo, ramunėlių ar medetkų užpilais. Užpilą paruošti nėra sudėtinga.

Paimkite valgomąjį šaukštą džiovintų žolelių, užpilkite karštu vandeniu ir leiskite atvėsti. Tuomet skalaukite burną.

Natūralūs receptai

Natūrali medicina siūlo naudoti įvairias žoleles pūslelinės gydymui: jonažoles, beržų ir serbentų lapus, medetkų žiedus.

Du šaukštus džiovintos melisos užpilkite 2 puodeliais verdančio vandens. Gerkite po pusę stiklinės prieš valgį.

10 beržų pumpurų užpilkite vienu puodeliu vandens ir pavirkite 15 minučių. Gerkite 3-4 kartus per dieną po valgomąjį šaukštą.

2 arbatinius šaukštelius džiovinto saldymedžio šaknies užpilkite 1,5 puodelio vandens, laikykite kambario temperatūroje 2 valandas. Tuomet nestipriai pakaitinkite ir palikite atvėsti. Gerkite po truputį prieš valgį.

Prevencija

Gelbėdamiesi nuo pūslelinės nepamirškite ir vitaminų. B ir C vitaminus ypač naudinga vartoti pradinėje pūslelinės stadijoje. Vitaminas E sumažina skausmą ir spartina gijimo procesą.

Norėdami išvengti pūslelinės, vartokite šiuos vitaminus nuo spalio iki balandžio mėnesio. Tinkama mityba yra ne ką mažiau svarbi. Venkite alaus, saldumynų, šokolado, sūrių žemės riešutų. Valgykite daugiau žuvies, kiaušinių, pupelių, pieno produktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.