„Naujoji pupytė“ patarė trisdešimtmetėms sekti jos pavyzdžiu

Kad ir kiek kalbėtume apie brandaus amžiaus grožį, visos moterys siekia kuo ilgiau atrodyti jaunatviškai, ar bent penkeriais metais jaunesnės. Problema kyla tuomet, kai pirmąsias raukšleles chirurginiu būdu nori panaikinti jaunos moterys, ką apie jauninimo procedūras mano žinomos Lietuvos moterys, ir ką pataria specialistai?

Populiariausios odos atnaujinimo lazeriu procedūros.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Populiariausios odos atnaujinimo lazeriu procedūros.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2015, 9:52 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 10:27 PM

Dainininkė Skaistė Steikūnaitė teigia neturinti nieko prieš tokias procedūras, jei jos yra atliekamos laiku bei su saiku. Dabar kosmetologijoje yra populiarios jauninamosios procedūros lazeriu.

„Naujųjų pupyčių“ narė sako, kad tokių procedūrų dvidešimties metų merginoms tikrai nereikia. „Manau, jauninimo procedūromis reikia domėtis nuo trisdešimties, vis tik oda sausėja, atsiranda pigmentinių dėmelių ant veido, išryškėja kapiliarai, o skaistesnė ir prižiūrėta oda visada yra gražesnė“, – sako dainininkė ir pataria: „Svarbiausia jas atlikti ne per dažnai ir tartis su specialistu“.

Alternatyva plastikos chirurgijai, kokia ji?

Klinikos „Grožio chirurgija“ dermatovenerologės Natalijos Jasaitienės teigimu, šiuolaikinės jauninimo procedūros ir paprastesnės, ir efektyvesnės.

Populiariausios odos atnaujinimo lazeriu procedūros – raukšlių naikinimas ir odos patempimas, tiesa, gydytoja pabrėžia, kad pirmąsias raukšleles nori naikinti ir 28-30 – ties metų moterys, tačiau joms N.Jasaitienė pataria rinktis pilingo procedūras.

„Trumpalaikis pilingas skirtas jaunoms moterims, tai vizualus odos patempimas, oda labai atgaivinama. Nereikalingas cheminis odos švitinimas, užtenka vieno odos pilingo, o poveikis išlieka 3-6 mėnesius“, – pasakojo gydytoja dermatologė.

Lazerinis šlifavimas ir pilingas veikia viršutinius odos sluoksnius ir padeda gydyti papilkėjusią odos spalvą, odos nelygumus, išsiplėtusias poras. Po procedūros išnyksta smulkios raukšlelės, oda tampa lygesnė, matinė.

Moterims nereikėtų baimintis ir karštojo pilingo – tai dar viena chirurginės plastikos alternatyva. Šios procedūros metu lazeriu šildomi gilesni dermos sluoksniai, karšti spinduliai stimuliuoja kolageno gamybą, todėl oda atrodo stangresnė.

Reikia atkreipti dėmesį, kad dauguma žmonių negali ar nenori ryžtis narkozei, kuomet oda atjauninama chirurginiu būdu. Pagrindinis plastinės ir estetinės chirurgijos skirtumas tas, kad plastinės operacijos metu oda patempiama, rezultatas labiau pastebimas, o lazerinė kosmetologija gerina odos kokybę, nes stimuliuoja kolageno susidarymą.

Rezultato laukti reikia, tačiau ar verta?

Natalija Jasaitienė pabrėžia, kad siekiant rezultatų, skubėti atlikti jauninimo procedūrų – nereikia. Efektyviausi rezultatai visgi pasiekiami, kuomet procedūras lazeriu atlieka 35 – 55 metų moterys. 3D atjauninimas prasideda nuo gleivinių gilesnių odos sluoksnių pašildymo, paskui pereinama prie skruostų ir vėliau atliekamas odos šlifavimas.

Pasak N.Jasaitienės, lazeriu atliekamos procedūros nėra malonios, po jų gali atsirasti patinimas, diskomforto jausmas, o stebuklingojo rezultato visgi tenka palaukti.

„Po lengvo pilingo oda parausta, pleiskanoja, tad reikia pakentėti kelias dienas“,– sako gydytoja. Po procedūros būtina speciali odos priežiūra. Tad jei jūs norite skubiai pagerinti savo odos būklę prieš artėjantį vakarėlį, gydytoja pataria pasinaudoti įprastomis kaukėmis, kompresais ir kremais.

Po frakcinio (gilesnių dermos sluoksnių) odos atnaujinimo paraudimas, šašai išlieka apie savaitę. Lazeriu padaromos skylutės odoje ir paliekami tarpai tarp pažeidimo ir sveikos odos, kad ji greičiau sugytų.

Tokios procedūros labiau pažeidžia odą ir pailgina gijimo procesą, bet duoda stipresnį ilgalaikį efektą. Tinka strijų, randų, gilesnių raukšlių korekcijai.

Jeigu nusprendėte atlikti jauninimo procedūrą:

Venkite tiesioginių saulės spindulių

Po procedūros naudokite specialų, riebų kremą

Nešlapinkite odos

Šie apribojimai yra labai svarbūs siekiant išvengti galimo šalutinio poveikio, hiperpigmentacijos bei randų susidarymo.

N.Jasaitienės teigimu, po procedūros turi praeiti reabilitacijos laikotarpis, tad būtina labiau rūpintis pažeista oda. Išvada paprasta: norint atrodyti gražiai, neužtenka pasėdėti 40-50 minučių gydytojo kėdėje. Tačiau visi kantrūs ir atsakingi bus apdovanoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.