Kaip elgtis su spuogais, kad ant veido neliktų randų?

Su spuogais susidurti teko kiekvienam. Vienus jie kankina paauglystėje, kitus – ko ne visą gyvenimą. Be abejo, labai svarbu tinkamai prižiūrėti veido odą, nes tik taip galėsime jų išvengti. Tačiau ką daryti jei spuogas išdygo mums itin svarbią dieną?

Spuogų geriausia iš viso neliesti.<br>123rf nuotr.
Spuogų geriausia iš viso neliesti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2015, 12:04 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 8:36 PM

Ne vienas neapsikentęs nusprendžia spuogą išspausti. Deja, neretai taip paliekami randai, kurie gali neišnykti net ir visą gyvenimą. Todėl geriausia palikti juos ramybėje ir leisti užgyti patiems. Tačiau ramiai žvelgti į spuogą gali toli gražu ne kiekvienas, tad štai patarimas, padėsiantis jo atsikratyti nepaliekant randų.

Pirmiausia kruopščiai nusivalykite veidą ir išsiplaukite rankas. Juk nenorite, kad mikrobai nuo jūsų rankų patektų ant veido odos ir taip sukeltų dar didesnių problemų ir daugiau spuogų.

Paimkite adatą ir žiebtuvėlį. Uždekite žiebtuvėlį ir palaikykite virš jo adą tam, kad pašalintumėte nuo jos mikrobus. Taip pat pravalykite adatą dezinfekuojančiu skysčiu arba servetėle (tačiau ne įkaitusią jos vietą).

Pridėkite adatą prie spuogelio iš šono ir lengvai pradurkite jį. Nenaudokite jėgos, viską darykite itin švelniai. Jei pasirodys kraujas arba pajusite skausmą, reiškia darote tai blogai. Nei vieno iš šių dalykų neturėtų būti. Nedurkite spuogelio statmenai.

Jeigu iš spuogelio niekas neišteka, reiškia jis  dar nėra susiformavęs, palaukite parą ir tada pabandykite vėl.

Kai spuogelis „subręs“, pradurkite jį kaip nurodyta, tuomet pridėkite pirštus, bet nespauskite. Tik spūstelėkite odą iš vienos pusės, kad susikaupę nešvarumai išbėgtų per pradurtą vietą. Svarbu, kad oda daugiau neįtrūktų, todėl darykite tai švelniai.

Pašalinus nešvarumus, paimkite vatos gabalėlį ir nuvalykite odą aplink spuogelį.

Paimkite veido prausiklį ir nusiprauskite veidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.