Kodėl reikia berti druską į kojinę?

Ausies skausmas gali tapti tiesiog nepakeliamas. Atsiranda jis dėl įvairių priežasčių, tačiau viena dažniausių – peršalimas. Neretai su šia problema susiduria vaikai. Kaip jiems padėti?

Druskos kompresas padeda nuo ausies skausmo.<br>123rf nuotr.
Druskos kompresas padeda nuo ausies skausmo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2015, 10:01 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 10:08 PM

Ausies skausmą gydyti būtina kuo greičiau, tačiau kol suveiks vaistai gali praeiti ne viena diena. Vargu, ar kas nors norėtų visą tą laiką jausti verianti skausmą ausies srityje. Juolab, kad išeitis paprasta – jums tereikia druskos ir kojinės.

Paimkite pusę stiklinės stambios jūros druskos ir medvilninę kojinę. Įberkite druską į kojinę ir užriškite ją. Padėkite į keptuvę ir šildykite iš abiejų pusių 3 minutes. Šildyti reikia ant mažos ugnies. Nepamirškite, kojinė turi būti 100 proc. iš medvilnės.

Patikrinkite, ar kojinė ne per daug įšilusi. Optimali temperatūra – 60 laipsnių. Pridėkite prie ausies ir palaikykite, kol pravės. Procedūrą kartokite 2 kartus per dieną. Tokie šildantys kompresai labai veiksmingi, tačiau tai nereiškia, kad nereikia apsilankyti pas gydytoją, kuris nustatys tikrąją skausmo problemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.