5 vandenilio peroksido panaudojimo būdai, kurių nežinojote

Vandenilio peroksidas laikomas geru ir visiškai saugiu antiseptiku. Įprastai jis naudojamas norint dezinfekuoti žaizdeles, tačiau yra ir kitų atvejų, kai gali praversti vandenilio peroksidas. Tiesa, jis privalo būti ne daugiau nei 3 proc. koncentracijos.

Vandenilio peroksidą galima panaudoti kitaip.<br>123rf nuotr.
Vandenilio peroksidą galima panaudoti kitaip.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-07 21:05

1. Drabužių balinimas

Į dubenį vandens įpilkite stiklinę vandenilio peroksido ir užmerkite keliolikai minučių drabužį. Tai ne tik padės išplauti dėmes, bet ir neleis baltam rūbui greitai pagelsti. Galima taip pat šiek tiek vandenilio peroksido užpilti ant dėmės ir palaikyti, o vėliau nuplauti vandeniu. Vandenilio peroksidas tinka tik baltų rūbų valymui.

2. Nuo pėdų grybelio

Sumaišykite vandenilio peroksidą su vandeniu, santykiu 1:1. Paruoštu tirpalu skalaukite pėdas kiekvieną vakarą.

3. Nuo skausmo

Jeigu dirbate sėdimą darbą ir visą dieną praleidžiate nepatogioje pozicijoje, didelė tikimybė, kad vakare jus vargins kaklo skausmas. Paimkite šalikėlį, suvilgykite jį vandenilio peroksidu ir pridėkite prie skaudamos vietos. Uždenkite rankšluosčiu. Palaikykite kompresą 10-20 minučių.

4. Dezinfekcijai

Teigiama, kad vandenilio peroksidas yra puiki priemonė dezinfekuoti kontaktinius lęšius. Esą jei po ranka neturite specialaus skysčio, galite įmerkti kontaktinius lęšius į vandenilio peroksidą.

5. Ausų valymas

Į šilto vandens stiklinę įlašinkite šiek tiek vandenilio peroksido. Suvilgykite vatos tamponėlį ir valykite ausis. Taip ne tik pašalinsite ausų sierą, bet ir dezinfekuosite odą.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų gruodžio 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.