Kaip apskaičiuoti, koks turėtų būti jūsų kūno svoris?

Liekno kūno kultas ne vieną privertė suabejoti, ar jo kūno svoris yra geras. Tuo tarpu beribis lieknėjimas gali baigtis tragiškai. Taigi, ar žinote, kiek iš tiesų turėtumėte sverti?

Svoris pagal ūgį.<br>123rf nuotr.
Svoris pagal ūgį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 24, 2019, 4:33 PM, atnaujinta Oct 7, 2019, 2:16 PM

Specialistai teigia, jog dėmesį reikėtų kreipti ne tik į kūno svorį, bet ir raumenis, turimus „riebaliukus“. Svarbu, kad žmogaus raumenys būtų pakankamai stiprūs. Todėl vien dietomis mažinti kūno svorį nėra protinga.

Nors jus gali džiuginti skaičiai, kuriuos rodo svarstyklės, tai toli gražu nereiškia, jog esate sveikas, o jūsų kūno sudėjimas – tobulas.

Be to, nereikia pamiršti, jog raumenys sveria daugiau nei riebaliukai. Tad pradėję sportuoti neišsigąskite, jog svoris pernelyg nekrenta. Taip yra todėl, jog mažėja riebalinis sluoksnis, bet didėja raumenys. Bijoti to visiškai nereikėtų, nes būtent sportuodami pasieksite tobulas kūno linijas.

Idealus kūno svoris, pasak dietologų, gali būti visiškai kitoks, net galvojote. Savo skaičiavimus jie pateikia lentelėje.

Nepasikliaukite tik dietomis. Jos gali padėti sumažinti kūno svorį, bet ne ką mažiau pakenkti jūsų organizmui, jei labiau primins badavimą nei subalansuotą mitybą.

Pasitikrinkite, kiek turėtumėte sverti ir tuomet žinosite, kokių priemonių reikėtų imtis. Galbūt jums visai nereikia dietos, užteks tik dažnesnių pasivaikščiojimų, mankštos ar pabėgiojimo.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų sausio 18 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.