4 neįprasti raudonojo svogūno panaudojimo būdai

Šaltuoju metu sezonu sunku įsivaizduoti peršalimo profilaktikos be tokių produktų kaip česnakas, medus ar imbieras. Ne ką mažiau būtinas ir svogūnas. Pateikiame kelis receptus, kurie padės išvengti ligų panaudojant raudonąjį svogūną.

Raudonas svogūnas padeda nuo gerklės skausmo.<br>123rf nuotr.
Raudonas svogūnas padeda nuo gerklės skausmo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-25 15:38, atnaujinta 2017-06-10 05:47

1. Svogūnų sultys

Jeigu pajutote gerklės skausmą, nedelskite. Nelaukite, kol skausmai stiprės, o infekcija išplis. Išbandykite svogūnų sultis. Išspauskite raudono svogūno sultis ir vartokite po arbatinį šaukštelį 3-4 kartus per dieną.

2. Nuoviras

Susmulkinkite vieną vidutinio dydžio svogūną ir užpilkite 0,5 litro verdančio vandens. Leiskite atvėsti. Tuomet skalaukite gautu skysčiu gerklę bei burną.

3. Inhaliacijos

Jei susirgote angina, jums gali padėti inhaliacijos. Pasidaryti inhaliacijas panaudojant svogūną yra labai paprasta. Tiesiog perpjaukite jį pusiau, pridėkite prie burnos ar nosies ir kvėpuokite. Galbūt svogūno kvapas nėra pats maloniausias, bet jis padeda.

4. Kompresas

Sutarkuokite svogūną, įdėkite jį į marlę ar lininės medžiagos skiautę. Uždėkite ant kaklo ir apvyniokite šalikėliu, kad nenuslystų. Palaikykite per naktį. Ryte turėtumėte pajusti, kad gerklės skausmas sumažėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?