Kodėl rytais nederėtų klotis lovos?

Net jei patalynė jums atrodo švari, joje gyvena gausybė erkučių. Jos minta mikroskopinėmis žmogaus odos dalelėmis. Nenuostabu, kad mėgstamiausia jų vieta yra šilta ir kiek drėgna patalynė.

Leiskite patalynei prasivėdinti.<br>123rf nuotr.
Leiskite patalynei prasivėdinti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 9:32 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:37 AM

Dulkių erkutės neretai tampa alergijų priežastimi, todėl reikėtų stengtis, kad jų būtų kuo mažiau. Be abejo, viena išeičių – dažnai keisti patalynę, valyti lovos čiužinį. Tačiau yra ir dar viena gudrybė – neskubėti klotis lovos rytais.

Galite palikti neužklotą lovą net iki vakaro. Visų pirma taip patalynė prasivėdins ir neliks šiltos bei drėgnos erdvės, kurioje veisiasi erkutės. Ne paslaptis, kad miegodamas žmogus išskiria daug prakaito, todėl patalynė tampa drėgna.

Be to, jei diena saulėta – saulės spinduliai taip pat padės išnaikinti erkutes. Mat šiems mikroorganizmams saulė turi neigiamą poveikį.

Jeigu nenorite laikyti netvarkingos lovos iki pat vakaro – leiskite patalams prasivėdinti bent valandą ir tuomet galite lovą užkloti.

Žuvus dulkių erkutėms oras miegamajame taps gaivesnis ir jus kaip mat pajusite skirtumą – nekils noras čiaudėti, taps lengviau kvėpuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.