Jaunystės eliksyras: 8 produktai, kurie lėtina senėjimą

Deja, laiko sustabdyti neįmanoma, tad anksčiau ar vėliau ant veido išryškėja raukšelės, pradedame jausti įvairius skausmus. Tačiau visuomet geriau kai tai atsitinka sulaukus tikrai garbaus amžiaus.

Cinamonas mažina širdies ligų riziką.<br>123rf nuotr.
Cinamonas mažina širdies ligų riziką.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 8:00 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 11:00 AM

Atitolinti senėjimo procesus tikrai galima. Paslaptis paprasta – vartoti maisto produktus, kuriuose daug antioksidantų, vitaminų.

Pateikiame sąrašą maisto produktų, kurie laikomi geriausiais jaunystės eliksyrais.

1. Graikiniai riešutai

Graikiniai riešutai gerina kraujotakos sistemą, širdies veiklą, saugo nuo diabeto. Viskas dėl to, jog savo sudėtyje jie turi polifenolių. Tai organizmui naudingos augalinės cheminės medžiagos. Be to, graikiniuose riešutuose yra gausu baltymų, vitaminų ir mineralų.

2. Brokoliai

Brokoliai laikomi vienu geriausiu sulforafano šaltiniu. Tai medžiaga turinti priešvėžinių ir antibakterinių savybių. Valgykite brokolius jeigu norite išvengti širdies ir kraujagyslių, sąnarių ligų bei diabeto.

3. Cinamonas

Cinamonas skatina kolageno gamybą, todėl vartojant jį galima išlaikyti odą elastinga. Šiame prieskonyje taip pat gausu antioksidantų, sumažinančių širdies ligų riziką.

4. Juodas šokoladas

Pagrindinė juodojo šokolado sudedamoji dalis – kakava, kurioje gausu epikatechino. Tai natūralus antioksidantas, apsaugantis nuo širdies ligų, gerinantis jos veiklą ir mažinantis riziką susirgti demencija.

5. Raudonieji kopūstai

Raudonieji kopūstai turi daug antocianinų. Teigiama, kad jie padeda apsisaugoti nuo vėžio, širdies ligų, gerina smegenų veiklą, išlaido odą elastinga. Todėl raudonieji kopūstai vertinami kaip vienas geriausių jaunystės ir sveikatos šaltinių.

6. Česnakai ir svogūnai

Česnakuose ir svogūnuose gausu antioksidantų. Jie ne tik stiprina imunitetą, padeda apsisaugoti nuo peršalimo, gripo, bet ir sumažina demencijos, Alzheimerio ligų riziką.

7. Petražolės

Petražolė vadinama prieskoniu numeris vienas jei norima išvalyti kraują nuo toksinų. Taip pat ji vadinama antioksidantų karaliene.

8. Citrina

Kaip ir česnakai bei svogūnai, citrina privalo būti jūsų namuose šaltuoju metų laiku. Taip pat kaip ir petražolės ji padeda išvalyti kraują nuo toksinų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.