Kodėl reikėtų šaldyti citriną?

Įprastai nusipirkę citriną sunaudojame tiks jos minkštimą, o žievelė išmetame į šiukšlių dėžę. Tačiau yra kitas būdas vartoti citriną ir gauti iš jos dar daugiau vitaminų. Tam jums reikės pirmiausia citriną užšaldyti.

Citrinos žievėje daug vitaminų.<br>123rf nuotr.
Citrinos žievėje daug vitaminų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2016, 8:27 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 5:13 AM

Nemažai naudingų citrinos medžiagų randama būtent jos žievėje, nors ji neretai būna išmetama. Teigiama, kad vartojant visą citriną (su žieve) vitaminų gaunama bent 5 kartus daugiau. Citrinoje yra gausu vitamino C, B6, A ir E. Taip pat folio rūgšties, kalcio, kalio, magnio, baltymų bei fosforo.

Citrina yra puikus antioksidantas. Tikima, kad ji gali padėti apsisaugoti nuo diabeto, sumažinti aukštą kraujo spaudimą, išspręsti virškinimo problemas ar padėti esant vidurių užkietėjimui.

Jeigu norite gauti visus citrinoje esančius vitaminus ir mineralines medžiagas, patariama valgyti citrina su žieve. Galbūt toks pasiūlymas daugelį atgraso, nes žievė yra kiek kartoka. Išeiti – citriną užšaldyti.

Pirmiausia nuplaukite ir tuomet gerai nusausinkite citriną. Įdėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą. Palaukite kol ji sušals. Sušaldyti ją patariama todėl, kad tuomet bus paprasta ją visą sutarkuoti, o ne tik išspausti sultis.

Išsitraukę citriną sutarkuokite ją sūrio tarka. Sutarkavę įdėkite į plastikinį indelį ir laikykite šaldytuve. Naudokite citrinos drožles kai tik prireiks. Sutarkuotoje citrinoje taip stipriai nesijaus kartokas jos žievės skonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.