5 produktai, kurie padeda išvalyti kraujagysles

Jeigu norite turėti sveiką širdį, ne ką mažiau svarbu pasirūpinti savo kraujagyslėmis, juk jomis plaukia kraujas. Jei kraujagyslės užsikemša – laukite didelės bėdos.

Širdies ligų prevencijai svarbi mityba.<br>123rf nuotr.
Širdies ligų prevencijai svarbi mityba.<br>123rf nuotr.
 Širdies ligų prevencijai svarbi mityba. <br>123rf nuotr. 
 Širdies ligų prevencijai svarbi mityba. <br>123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-02-06 09:00, atnaujinta 2019-02-03 18:40

Pasirūpinti savo kraujagyslėmis reiškia ne tik atsisakyti žalingų įpročių, bet ir pasirinkti tinkamą mitybą. Štai 5 produktai, kuriuos turėtumėte rinktis, jei norite, kad jūsų kraujagyslės neužsikimštų.

1. Česnakai

Reguliariai dėkite česnako į gaminamą maistą – tai puikus būdas valyti savo kraujagysles. Pasak Vokietijos mokslininkų, česnakai padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, todėl jos apsaugomos nuo užsikimšimo.

2. Granatai

Pasak 2005 metais JAV mokslininkų publikuoto tyrimo, granatuose gausu polifenolių, vitamino C bei nesočiųjų riebalų. Todėl jo vartojimas didina kraujagyslių pralaidumą ir neleidžia susidaryti krešuliams.

3. Lašiša

Lašišoje gausu Omega 3 polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurios teigiamai veikia žmogaus širdį ir kraujotakos sistemą bei neleidžia cholesteroliui nusėsti ant kraujagyslių sienelių. Be to, šios žuvies vartojimas mažina riziką susirgti ateroskleroze.

4. Ciberžolė

Dar vienas produktas, kuris padės išvalyti kraujagysles – ciberžolė. Šis daugelio giriamas prieskonis teigiamai veikia visą organizmą, tuo pačiu ir kraujagysles. Vartodami ciberžolę, sumažinsite kraujagyslių sienelių uždegimų riziką.

5. Alyvuogių aliejus

Alyvuogių aliejuje gausi antioksidantų ir mononesočiųjų riebalų, kurie mažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Reguliarus alyvuogių aliejaus vartojimas padeda išvengti kraujagyslių aterosklerozės, užsikimšimo ir trombų. Todėl sumažėja širdies smūgio rizika.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų vasario 6 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.