Pamirškite peršalimą: 3 neįprasti receptai

Gydyti peršalimą galima ne tik geriant arbatas, vartojant medų ar valgant česnakus. Liaudies medicina siūlo ir kitų, ne ką mažiau veiksmingų būdų.

Liaudies medicinos siūlomi receptai padeda išvengti ligų.<br>123rf nuotr.
Liaudies medicinos siūlomi receptai padeda išvengti ligų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2016, 7:40 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 10:25 AM

Liaudies medicinos siūlomi receptai padeda ne tik gydyti ligas, bet ir jų išvengti. Ne paslaptis, kad daugelis jų skirta imuniteto stiprinimui, o būtent stiprų imunitetą turintis žmogus gali atsispirti ligoms.

Priemonės, kurių sudėtyje yra eterinių aliejų taip pat padeda vengti ligų.

1. Eterinių aliejų balzamas

Jeigu norite pasigaminti eterinių aliejų balzamą jums prireiks: ketvirtadalio stiklinės alyvuogių aliejaus, 2 arbatinių šaukštelių bičių pikio, 25 lašų eterinio eukalipto aliejaus, 20 lašų eterinio rozmarinų aliejaus, 10 lašų eterinio levandų aliejaus.

Pirmiausia nedideliame puode sušildykite alyvuogių aliejų ir bučių pikį nuolat maišydami. Bičių pikis turi ištirpti ir susimaišyti su aliejumi. Maišydami įlašinkite po truputį eterinius aliejus.

Kai viskas susimaišys, nuimkite puodą nuo viryklės, atvėsinkite ir supilkite į nedidelius stiklainius taip, kad vėliau iš jų būtų nesunku išimti sustingusį balzamą. Galite naudoti ir kitokią tarą. Saugokite balzamą sausoje ir vėsioje vietoje. Juo galėsite įtrinti krūtinės ląstą, nugarą, pėdas kai jausite pirmuosius peršalimo simptomus.

Tiesa, šis receptas netinka vaikams iki ę metų, taip pat žmonėms, sergantiems astma ar turintiems alergiją.

2. Sirupas nuo kosulio

Tai gana tradicinis sirupo receptas, kuriam pagaminti jums reikės beveik pilnos stiklinės medaus, ketvirtadalio stiklinės alyvuogių aliejaus ir 2 citrinų sulčių.

Supilkite visus produktus į puodą ir šiek tie pašildykite, bet jokiu būdu neužvirkite. Išpilstykite gautą masę ir laikykite šaldytuve. Jeigu pasijusite blogai, tokio sirupo per dieną galite išgerti kad ir visą stiklinę.

3. Balzamas naudojimui vonioje

Jei norite pasigaminti šį balzamą, jums prireiks: stiklinės valgomosios sodos, trečdalio stiklinės vandens, kelių lašų eterinio eukalipto aliejaus, kelių lašų eterinio rozmarinų aliejaus, kelių lašų eterinio levandų aliejaus bei kelių formelių masei išpilstyti.

Sumaišykite maistinę sodą su vandeniu ir įdėkite gautą mišinį į formeles. Pripildykite jas iki pusės, tuomet įlašinkite po kelis lašus eterinių aliejų. Tuomet užpildykite formeles iki viršaus, įdėkite į orkaitę ir kepkite 20 minučių.

Ištraukite iš orkaitės, leiskite pravėsti ir įdėkite iškepusią bei sutvirtėjusią masę į maišelius, nepralaidžius orui. Taip išsaugosite eterinių aliejų aromatą.

Naudokite kai eisite po dušu. Padėkite pagamintą balzamą vonioje, taip pasklis kvapai. Tai ypač naudinga serganti kvėpavimo takų ligomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.