7 paprasti būdai atsikratyti dantų skausmo

Dantų skausmas – vienas nemaloniausių pojūčių, kurio atsikratyti atrodytų nėra taip paprasta. Visgi jeigu naudosite tinkamus produktus, atsikratyti šio skausmo jums tikrai pavyks.

Atsikratyti dantų skausmo galima visai nesudėtingai.<br>123rf nuotr.
Atsikratyti dantų skausmo galima visai nesudėtingai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2016, 8:00 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 11:29 PM

Be abejo, jeigu reguliariai lankysitės pas odontologą, dantų skausmas bus jums svetimas, tačiau reikia žinoti kovos su juo būdus, jei jus netikėtai užgriuvo nelaimė ir dantys pradėjo skaudėti.

1. Pirmiausia galite išbandyti česnaką, svogūnus ir druską. Visus produktus lygiomis dalimis sumalkite į košę ir pridėkite prie skaudamos vietos.

2. Suvilgykite vatos tamponėlį eteriniame eglių aliejuje ir pridėkite prie skaudančio danties ar dantenos 10 minučių. Po 2 valandų galite pakartoti procedūrą.

3. Kinų medicinos šalininkai pajutus dantų skausmą siūlo rinktis svarbių taškų masažą. Jei suskaudo dantis – masažuokite tą rankos vietą, kur susieina didysis ir smilius. Masažuokite sukamaisiais judesiais.

4. Galite išbandyti taip pat kito taško masažą. Virš viršutinės lūpos raskite įdubimą ir intensyviai jį spauskite. Dantų skausmas turėtų išnykti.

5. Jei pajuto dantų skausmą, galite išmėginti paprasčiausią būdą jo sumažinimui – pridėkite ledo kompresą.

6. Skalavimas – taip pat puiki išeitis pajutus dantų skausmą. Paimkite 5-6 lašelius jodo, arbatinį šaukštelį druskos ir ištirpinkite juos stiklinėje vandens. Skalaukite burną.

7. Pajutus dantų skausmą gali pagelbėti ir valerijono tinktūra. Suvilgykite joje vatos tamponėlį ir pridėkite prie danties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.