Televizijos laidų vedėja prisipažino apie neįprastą pomėgį

Žurnalistė Eglė Daugėlaitė-Kryževičienė (28 m.) su vyru teisininku Dominyku Kryževičiumi (28 m.) kartais jau pasvarsto, ar nevertėtų savo namuose įsirengti bokso ringo. Laisvą kambarį tam tikrai rastų. Pora nusprendė, kad bokso treniruotės ne tik stiprina raumenis, širdį, gerina judesių koordinaciją, bet ir yra puiki proga pailsinti smegenis po įtemptos darbo dienos. Tad sutuoktiniai tris kartus per savaitę vakarais maunasi bokso pirštines.

Laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėja E.Daugėlaitė-Kryževičienė su vyru teisininku D.Kryževičiumi po darbo mokosi smūgiuoti bokso pirštinėmis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėja E.Daugėlaitė-Kryževičienė su vyru teisininku D.Kryževičiumi po darbo mokosi smūgiuoti bokso pirštinėmis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Feb 29, 2016, 6:27 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 4:00 AM

Rytais nuo šeštos valandos E.Daugė- laitė-Kryževičienė iš televizijos ekranų sveikinasi su žiūrovais, o vakarus leidžia su vyru bokso treniruotėse. Kad būtų žvali ir ištverminga, Eglė prieš treniruotę dažniausiai gerą valandą pamiega.

Kam moteriai prireikė, regis, vyriško sporto?

„Tikrai neketinu įpykusi gatvėje ar namuose mojuotis kumščiais“, – nusijuokė praėjusią vasarą už teisininko D.Kryževičiaus ištekėjusi ir prieš vestuves dešimties kilogramų svorio atsikračiusi Eglė.

Suformuoti dailias kūno linijas jai padėjo mitybos ir sporto derinimas. Papildomi kilogramai laidos vedėjai ištirpo bėgiojant sostinės Vingio parke ir namuose atliekant pratimus ant kilimėlio, ant kamuolio, su svarmenimis.

Vakarais moteris įveikdavo penkis–septynis kilometrus, tačiau bėgimo šaltuoju sezonu Eglė atsisakė dėl peršalimo grėsmės. Laidos vedėja dažnokai užkimdavo, kai bėgdama įkvėpdavo šalto oro.

Tai galėjo kenkti darbui televizijoje, todėl moteris žiemą liovėsi bėgioti.

Pamėgo boksą

Į lauką bėgti parko takeliais ji grįš vėlyvą pavasarį, kai termometro stulpelis rodys ne mažiau negu 12 laipsnių šilumos. Tokie orai bėgioti gamtoje jai patys maloniausi. Tad jau kurį laiką E.Daugėlaitė-Kryževičienė suka ne į parką, o į sporto salę.

Užsimovusi bokso pirštines televizijos laidos vedėja treniruočių salėje stoja priešais savo vyrą – įgūdžiai per treniruotes lavinami porose. Ne visi bokso mėgėjai ateina poromis, tad pasitaiko, kad merginos boksuojasi su merginomis.

„Šios treniruotės nėra vien kovinis sportas – daugiau kūno fizinis parengimas, kardiotreniruotė, įvairiausi pratimai su bokso pirštinėmis“, – apie treniruotes, kurias veda buvęs krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ fizinio rengimo treneris slovėnas Tomažas Brinecas, pasakojo E.Daugėlaitė-Kryževičienė.

Penkis mėnesius boksą lankanti televizijos laidos vedėja pastebėjo nemenką naudą – sustiprėjo rankos, pagerėjo judesių koordinacija. Eglė dabar netgi geriau šokinėja per virvutę negu vaikystėje – per penkias minutes atlieka apie penkis šimtus šuoliukų.

Kad žmona mokytųsi boksuotis, iniciatyvos ėmėsi sutuoktinis. Žinomo teisininko Gintaro Kryževičiaus sūnus Dominykas bokso treniruotes buvo lankęs anksčiau.

Trejus metus boksui skyręs D.Kryževičius po ilgos pertraukos vėl norėjo prisiminti šį sportą. Po vestuvių vyras pasiūlė žmonai kartu lankyti boksą.

Sutuoktiniai susirado trenerį T.Brinecą, apie kurį buvo girdėję gerų atsiliepimų. Tačiau praeityje buvusį boksininką vilniečių poros troškimas kiek nustebino, nes jis artimiausiu metu neketino vesti šios sporto šakos treniruočių.

„Pamatęs, kad yra bokso treniruočių poreikis, treneris savo planus pakeitė. Aš prikalbinau lankyti keletą merginų, kurios kadaise boksavosi. Sužinoję vieni iš kitų apie boksą kaskart į treniruotes ateina vis daugiau žmonių“, – pasakojo E.Daugėlaitė-Kryževičienė.

Nebijo prarasti moteriškumo

Televizijos laidos vedėja, kuriai boksas labai patinka, nesibaimina prarasti moteriškumo. „Boksas – ne sportiniai šokiai, stovėsena visai kitokia. Be to, ir smūgiuoti tenka stipriai.

Nesu feministė, todėl išmokti ką nors nauja visada knieti. Šiuo metu boksas išgyvena revoliuciją – ši sporto šaka tampa moteriška, nes nemažai užsienio garsenybių treniruojasi bokso ringe, samdo asmeninius trenerius“, – patikino pašnekovė.

Eglė ne visada boksuojasi su savo vyru, nes stipriosios lyties atstovų treniruotėse yra mažiau ir jie tarsi tampa deficitu. Tad laidos vedėjai sutuoktiniu treniruotėse tenka dalytis su kitomis bokso mėgėjomis.

„Kiek ateina merginų, taip ir pasiskirstome poromis. Kartais daugiau būna mišrių porų, kartais porose treniruojasi tik merginos“, – pasakojo moteris.

E.Daugėlaitė-Kryževičienė boksą lanko ne dėl savigynos, nes kasdienybėje nemato pavojų, be to, nėra linkusi pykčio išlieti kumščiais.

„Tai ne savigynos kursai, tai – sportinė veikla. Valandą trunkanti treniruotė skirta daryti viso kūno raumenis mankštinančius pratimus, sušilti ir suprakaituoti“, – tvirtino laidos vedėja.

Neseniai šeimą sukūrę sutuoktiniai į boksą patraukė dar ir dėl to, kad kuo daugiau laiko praleistų kartu.

„Vienu šūviu nušaunu du zuikius: ir būnu kartu su vyru, ir aktyviai leidžiu laiką. Be to, šeimai svarbu drauge rūpintis fiziniu aktyvumu ir sveikata. Tai – į naudą.

O apie boksą juokais kalbama, kad poros gali treniruotėje išspręsti konfliktus su bokso pirštinėmis. Tačiau mudu konfliktus sprendžiame ne kumščiais ir ne riksmais.

Tokio santykių aiškinimosi kaip boksas mums nereikia. Kai daug bendrauji su sutuoktiniu, apie viską kalbiesi, nekyla noro ginčytis ar širdyje laikyti pyktį“, – įsitikinusi E.Daugėlaitė-Kryževičienė.

Daugiau bokse patyręs sutuoktinis žmoną netgi pats pamoko, kaip taisyklingai smūgiuoti.

Kažin ar Eglė jį pasivys. Nors laidos vedėja – gabi mokinė, vyras dar nesako, kad pakaks jai treniruotis, verčiau užsiimti kokia nors moteriška veikla.

Treniruotės moteriai nepabodo – E.Daugėlaitė-Kryževičienė kaskart mintyse kartoja, kad tik ji nesibaigtų. Juk toks pojūtis apima žiūrint gerą filmą, klausantis gero koncerto.

Tas pat nutiko ir su boksu, tačiau pora nesiruošia tapti profesionalais.

„Mes nesiruošiame lipti į bokso ringą, nors namuose rastume laisvą kambarį jam įrengti. Abu esame tik mėgėjai, todėl neturime tikslo stoti į ringą ir ten „baladotis“, – juokais užsiminė laidos vedėja.

Vėlyvos treniruotės Eglei sukelia tik vieną rūpestį – pasiboksavus sunku užmigti. Bet ji rado būdą, kaip prisiversti kuo greičiau panirti į sapnus, – kaskart lovoje skaičiuoja, kiek liko valandų iki rytinio kėlimosi, ir prisiverčia užmerkti akis.

Eglę žadintuvas priverčia keltis pusę penkių ryto ir skubėti į darbą. Tačiau anksti dieną pradėjusiai laidos vedėjai nepristinga jėgų vakare pasiboksuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.