Nepaprastas augalas, kuris padės išgydyti daugybę akių ligų

Liaudies medicina pataria susidūrus su akių ligomis naudoti akišveitę. Tai augalas, kurį nesunkiai šiltuoju metu sezonu galite rasti pievoje ir susidžiovinti, kad užtektų visiems metams. Jei praėjusiais metais nespėjote – galite ieškoti jo vaistinėse. 

Akišveitėje gausu vitamino C.<br>123rf nuotr.
Akišveitėje gausu vitamino C.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2016, 4:11 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 11:01 PM

Akišveitėje gausu vitamino C, eterinių aliejų bei kitų medžiagų, kurios kovoja su uždegimais, pašalina akių sausumą . Šis augalas naudingas norint sumažinti akispūdį, akių nuovargį.

Akišveitę galima naudoti įvairiais būdais. Pirmasis jų – arbata. Arbatinį šaukštelį džiovintos akišveitės užpilkite 300 mililitrais verdančio vandens ir leiskite pastovėti 20 minučių. Gerkite 2-3 kartus per dieną praėjus pusvalandžiui po valgio.

Jeigu akys sausėja, galite įlašinti po kelis lašus pagamintos ir atvėsintos arbatos į akis.

Prasidėjus akių uždegimui, galite pasigaminti kompresą. Vatos tamponėlį pamirkykite akišveitės arbatoje ir uždėkite ant akių vokų. Palaikykite 15 minučių. Procedūrą kartokite ryte ir vakare.

Akišveitės negalima naudoti jei esate jai alergiškas, patariama jos vengti ir nėščioms ar maitinančioms moterims, taip pat jei sergate kepenų, skrandžio ar tulžies pūslės ligomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.