Atskleista, kokio amžiaus moterims lengviausia mesti svorį

Apklausa atskleidė, kad 25 metų amžiaus moterys papildomų kilogramų atsikrato greičiausiai, tuo tarpu sulaukusioms 30 tai padaryti tampa sudėtingiau. Suskaičiuota, kad vidutinis 30-metės moters svoris siekė 70 kg, tuo tarpu jaunesnių apklausos dalyvių svorio vidurkis buvo kiek mažesnis – 66 kg.

Dažniausia antsvorio priežastis – laiko ir finansų stoka, sulaukus šeimos pagausėjimo.
Dažniausia antsvorio priežastis – laiko ir finansų stoka, sulaukus šeimos pagausėjimo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2016, 12:46 PM, atnaujinta May 31, 2017, 12:41 AM

Apklausą rengęs dietų tinklalapis Forzadiet.com apskaičiavo, kad lengviausiai antsvorį numetė jaunesnės nei 30 metų moterys, turėjusios papildomų finansų sporto salės abonementui ir laisvo laiko jos lankymui.

Ištyrus gautus rezultatus nustatyta, kad 40-ies sulaukusios moterys įvairiomis dietomis jau buvo numetusios iki 20 kilogramų antsvorio. Kiekviena apklausos dalyvė laikėsi iki 8 dietų trečiajame ir 6 ketvirtajame savo gyvenimo dešimtmečiuose. Vidutiniškai griežto mitybos plano buvo laikomasi apie mėnesį.

Taip pat pastebėta, kad pereidamos iš trečiosios į ketvirtą dešimtį, moterys vidutiniškai priauga apie 3 kg. Manoma, kad tai susiję su gimdymu, kadangi šiuo metu vidutinis naujų mamų amžius yra kiek vyresnis nei 30.

Atsižvelgiant į šiuos duomenis, darosi aiškios priežastys, kodėl į ketvirtąją dešimtį įkopusioms moterims darosi sunkiau kovoti su papildomais kilogramais. Dažniausiai tai laiko ir finansų stoka, sulaukus šeimos pagausėjimo.

Taip pat, pirmojo vaiko sulaukusios moterys vidutiniškai priauga apie 2 kg, ir tik nedidelė dalis jų atsikrato pirmaisiais metais po gimdymo. Priežastis – naujoms mamoms visas gyvenimas tarsi apsiverčia aukštyn kojomis, tad galvoti apie dietos laikymąsi nebelieka nei laiko, nei noro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.