5 dažniausiai ginekologui užduodami klausimai apie makštį

Pastaraisiais metais išpopuliarėjusi siaurų džinsų ir jogos kelnių mada paskatino moteris siekti visą laiką atrodyti nepriekaištingai. Vis dėlto, tai ne vien troškimas turėti plokščią pilvuką, ištreniruotas rankas ar stangrius sėdmenis.

Vis daugiau moterų kreipiasi į plastikos chirurgus siekdamos patobulinti savo lytinių organų išvaizdą.<br>123rf.com
Vis daugiau moterų kreipiasi į plastikos chirurgus siekdamos patobulinti savo lytinių organų išvaizdą.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2016, 6:27 PM, atnaujinta May 30, 2017, 5:38 PM

Vis daugiau moterų kreipiasi į plastikos chirurgus siekdamos patobulinti savo lytinių organų išvaizdą manydamos, kad su jomis – kažkas ne taip. Siekdamos tobulumo, įvairaus amžiaus moterys, pradedant jaunomis 16 m. sulaukusiomis merginomis ir baigiant 70-metėmis, ryžtasi gulti po peiliu dėl „makšties dizaino“ procedūros.

Atliekant labiaplastiką gali būti patobulinama mažųjų ir didžiųjų lytinių lūpų išvaizda. Taikant vaginoplastiką, makšties sienelėms yra dalinai grąžinamas stangrumas, jautrumas.

Anksčiau ši procedūra buvo taikoma rekonstrukcinėje chirurgijoje, esant apsigimimams, makštį atstatant po gimdymo ir pan. Tačiau moterims vis dažniau linkstant į tokias drastiškas procedūras kyla klausimas, ar jos iš tiesų būtinos?

Londone esančios Queensway ginekologijos klinikos vyriausiasis gydytojas Ahmed Ismail tvirtina, kad visos makštys yra skirtingos. Jo teigimu, susirūpinti verta tik jaučiant didelį nepatogumą ar skausmą. Visais kitais atvejais jūsų makštis tokia, kokia turi būti.

Tobulos makšties nėra

Labai svarbu pabrėžti, kad kiekvienos moters kūnas yra skirtingas. Visiems priimtinas idealas neegzistuoja nei kalbant apie odos ar akių spalvą, nei apie krūtų, pėdų dydį ar moters ūgį. Taigi būtų nelogiška, jei kitoks principas būtų taikomas ir intymiai zonai.

Skirtumai gali būti pastebimi tiek kalbant apie lytinių lūpų storį, ilgį ar spalvą, tiek apie klitoriaus formą ir dydį. Yra daugybė veiksnių, galinčių padaryti tam įtaką. Visų pirma – genai, o taip pat ir rasė bei amžius, kadangi bėgant metams pokyčiai vyksta visame kūne.

Jei nejaučiate skausmo, jums operacijos greičiausiai nereikia

Moterys daugiausiai dėmesio kreipia į didžiųjų bei mažųjų lytinių lūpų išvaizdą. Paprasčiausia taisyklė, kurios derėtų laikytis – neegzistuoja „geras“ ar „blogas“ ilgis ir spalva. Juolab, kad kiekvienas turi skirtingus pomėgius ir tai, kas traukia vieną, kitam gali visai nepatikti.

Pasak gydytojo Ahmed Ismail, kol moteris laikosi higienos normų ir jaučiasi patogiai – operacija tikrai nereikalinga. Visai kas kita, kai mažosios lytinės lūpos yra tokios ilgos, jog sukelia nemalonius pojūčius dėvint aptemptus drabužius ar lytinio akto metu įplyšta dėl tempimo.

Vis dėlto, medikas pabrėžia, kad labai svarbu, kas operuoja. Labiaplastika turėtų būti atlikta tik patyrusio gydytojo. Taip sumažinama infekcijos rizika ir pasiekiamas optimaliausias rezultatas.

Senstant pasikeis ir jūsų makštis

Bėgant metams jūsų kūnas patirs daugybę fizinių ir hormoninių pokyčių. Natūralu, kad tiek vulva (išoriniai moters lytiniai organai), tiek makštis pasikeičia išnešiojus ir pagimdžius kūdikį bei išgyvenus menopauzę.

Lytinių lūpų, kaip ir visos odos, išvaizda pasikeičia dėl sumažėjusio elastingumo ir jose esančio kolageno.

Nelyginkite savęs su kitomis moterimis

A.Ismail teigia, kad savo daugiametės darbo patirties metu yra dirbęs su įvairaus amžiaus ir įvairių rasių pacientėmis, tačiau nėra matęs dviejų vienodų vulvų ar makščių. Vis dėlto, yra tam tikrų panašumų tarp tos pačios rasės moterų.

T. y., su europietėmis save lygindama azijietė moteris matytų daug daugiau skirtumų nei tą patį darydama su tos pačios rasės atstovėmis.

Tai, kad palyginus etninių grupių lytinius organus yra matomi kiek akivaizdesni skirtumai, nereiškia, jog tai, ką turite jūs yra mažiau patrauklu ar sveika.

Sveika ir prižiūrėta makštis – arčiausiai tobulybės

Pasak visuose pasaulio žemynuose dirbusio ir 25 m. patirtį sukaupusio gydytojo, dviejų vienodų makščių nėra, nors ir galima rasti panašumų tarp etninių grupių. Blogas dydis, forma ar spalva neegzistuoja, ir, nepastebėjus jokių anomalijų, priežasties jaudintis nėra.

Vis dėlto, pastebėjus pokyčius ar jaučiant nuolatinį diskomfortą, derėtų nedelsti ir kreiptis į medikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.