Sveikesni per 5 minutes: nuo ko reikia pradėti dieną

Siekiant išlaikyti savo sveikatą, ja reikia reguliariai rūpintis. Yra daug skirtingų procedūrų, bet efektyviausios yra tos, kurios yra atliekamos ryte po pabudimo. Užtruksite ne daugiau kaip penkias minutes ir tuo pačiu metu gausite daug naudos sveikatai, rašomas econet.ru.

Liežuvį galite valyti su dantų šepetėliu arba įsigykite specialų grandiklį.<br>123rf nuotr.
Liežuvį galite valyti su dantų šepetėliu arba įsigykite specialų grandiklį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2016, 7:20 AM, atnaujinta May 26, 2017, 5:04 AM

Šiuo atveju labai svarbus reguliarumas. Rezultatas bus pastebimas, jei kasdien laikysitės šių rekomendacijų. Pradžioje bus šiek tiek sunkiau, bet po kurio laiko tai taps jūsų įpročiu.

Procedūroms reikės: citrinos, vandens, medaus, taip pat vandenilio peroksido.

Liežuvio valymas

Visi valomės dantis ryte, bet reikia prisiminti, kad labai svarbu valyti ir liežuvį. Šios procedūros svarbą, žmonės žinojo net senovėje. Įtraukti liežuvio valymą į kasdienės burnos higienos įpročius paragino Avicena – persų kilmės, tačiau daugiausia arabiškai rašęs gydytojas ir filosofas.

Liežuvį galite valyti su dantų šepetėliu arba įsigykite specialų grandiklį.

Kodėl reikia valyti liežuvį? Atsikratysite bakterijų, kurios gali patekti į skrandį ir sukelti įvairių ligų. Bakterijos dažnai lemia blogą kvapą, taip pat burnos ertmės ligas.

Karšto vandens stiklinė

Vandens stiklinė po miego padės išlaikyti gerą organizmo apykaitą. Pašildykite filtruotą vandenį, įsipilkite į stiklinę ir pagardinkite citrinos griežinėliu arba tiesiog išspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Išgerkite tokio vandens stiklinę prieš valgant pusryčius. Gerti reikia mažais gurkšneliais.

Kodėl tai naudinga? Vanduo padeda sureguliuoti virškinimą, padeda pagerinti medžiagų apykaitą, valo kepenis. Citrinų sultyse yra mineralų (kalcio, fosforo, natrio, kalio, magnio, geležies), taip pat vitaminų B ir C.

Medaus šaukštelis prieš valgant

Dešimt minučių prieš pusryčius, suvalgykite medaus šaukštelį. Medus turi būti natūralūs ir šviežias.

Kodėl tai naudinga? Medus – tai vitaminų ir mineralų šaltinis. Jame yra daug fruktozės ir gliukozės, kuri suteiks energijos, padės pagerinti smegenų veiklą ir padidinti jų darbo efektyvumą. Be to taip stiprinamas imunitetas.

Medus turi antioksidacinių savybių, jis padeda organizmui priešintis senėjimo procesams.

Burnos skalavimas vandenilio peroksido tirpalu

Po pusryčių, praskalaukite burną su vandens ir vandenilio peroksido tirpalu. Sumaišykite 5-7 lašus 3 proc. vandenilio peroksido tirpalo su 50 mg švaraus vandens.

Kodėl reikėtų skalauti burną šiuo tirpalu? Tai – puiki ėduonies, dantų ir dantenų ligų prevencijos priemonė. Dingsta halitozė –  nemalonus burnos kvapas. Be to, dantys ilgainiui tampa baltesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste