Mažiau nei šaukštelis šios priemonės išvalys plaučius

Ko gero jau girdėjote, kad alyvuogių aliejus pasižymi daugybe teigiamų savybių ir yra ypač naudingas sveikatai. Jo vartojimas sumažina onkologinių susirgimų riziką, mažina kraujospūdį, padeda kovoti su raukšlėmis. O dabar jau esama įrodymų, publikuotų leidinyje „Aplinkos sveikatos perspektyvos“, rodančių, kad alyvuogių aliejus gali apsaugoti organizmą nuo neigiamo oro užterštumo poveikio, pranešė prevention.com.

Viena moteris ligoninėje Kanadoje šešias dienas išgyveno be plaučių.<br>123rf nuotr.
Viena moteris ligoninėje Kanadoje šešias dienas išgyveno be plaučių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-13 07:36, atnaujinta 2017-05-21 23:56

Tyrėjai pasirinko tris vidutinio amžiaus žmonių grupes ir testavo skirtingų rūšių aliejus.

Susirūpinimą, pasak mokslininkų, kelia tai, kad oro užterštumas turi įtakos kraujospūdžio padidėjimui, kraujagyslių funkcijos pablogėjimui, ir net gali lemti insultą ar širdies priepuolius žmonėms su širdies problemomis.

Pirmoji tiriamųjų grupė vartojo tris žuvies taukų piliules per dieną, antroji – tokį patį kiekį alyvuogių aliejaus, trečioji nevartojo jokių aliejų.

Po mėnesio tiriamieji praleido po kelias valandas kvėpuodami užterštu ir filtruotu oru. Tuomet buvo patikrintas asmenų kraujospūdis ir arterijų funkcija.

Prieita prie išvados, kad alyvuogių aliejus geriau nei visų mėgiami žuvų taukai aktyvuoja organizmo atsakomąją funkciją į užterštą orą.

Alyvuogių aliejus žymiai pagerino kraujagyslių gebėjimą reaguoti į taršos sukeltą stresą, taip pat padidino specifinio baltymo, neleidžiančio formuotis trombams, kiekį kraujyje.

Tyrėjai mano, kad šiuo atveju suveikia oleino rūgštis, vienas iš alyvuogių aliejaus komponentų, žinomas dėl priešuždegiminių savybių.

Tad apsvarstykite galimybę kasdien salotas pagardinti ar tiesiog išgerti šaukštelį alyvuogių aliejaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.