Sutrikusi rūgščių ir šarmų pusiausvyra gresia sunkiomis ligomis

Tam, kad organizmas būtų sveikas, jame būtina pusiausvyra. Todėl pastaruoju metu itin dažnai kalbama apie rūgštinės ir šarminės organizmo pusiausvyros balansą arba organizmo pH.

Rūgštinantys ir šarminantys produktai.<br>123rf nuotr.
Rūgštinantys ir šarminantys produktai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2016, 8:10 AM, atnaujinta May 17, 2017, 11:27 PM

Jei organizme įsivyrauja rūgštinė terpė, susidaro palankios sąlygos plisti ligoms: veisiasi bakterijos ir grybeliai, rašoma collective-evolution.com.

Dėl rūgščių ir šarmų disbalanso gali kritiškai sumažėti ir mineralinių medžiagų atsargos: ima stigti kalcio, natrio, magnio.

Deja, žmonės valgo itin daug rūgštinančių produktų ir nepasirūpina šarminiais.

Organizmui skaidant baltymus, kurių gausu mėsoje, žuvyse, kiaušiniuose, susidaro fosforo ir sieros rūgštys. Stipriai dirbant raumenims pasigamina pieno rūgšties. Laikantis griežtų dietų riebalų sankaupos tirpsta, tačiau atsiranda ketoninių rūgščių. 

Kenksmingas rūgštis iš organizmo šalina inkstai, kraujas, jungiamieji audiniai. Tačiau gali ateiti laikas, kai jie tiesiog bus nepajėgūs išvalyti organizmo, o tuomet rūgštys kaupsis. Organizmas tuomet bandys neutralizuoti rūgštinę terpę ir iš kaulų pasisavins mineralus.. Tuomet kaulai retės, tai didins osteoporozės riziką.

Per daug rūgštinės terpės organizme sukelia dantenų uždegimus, ėduonį, susilpnėja imunitetas, atsiranda kvėpavimo problemų, kamuoja dusulys ir kosulys. Stinga energijos, jaučiate nuovargį. Galimos širdies ligos, aritmija, svorio padidėjimas, inkstų infekcijos, priešlaikinis senėjimas.

Manoma, kad rūgštinė terpė taip pat prisideda prie vėžinių susirgimų organizme.

Žinoma, apstu pasiūlymų organizmo pH subalansuoti paprasčiausiomis priemonėmis. Pavyzdžiui soda.

All-4-woman.ru siūlo tokį receptą:

1/3 šaukšto sodos

2 šaukštai šviežių citrinų sulčių ar obuolių sidro acto

Leiskite sodai suputoti, tuomet mišinį supilkite į stiklinę vandens ir išgerkite.

Internete aprašomi atvejai, kai geriama soda panaikino metastazes, o JAV moksininkų bandymai su pelėmis parodė, kad geriant sodos tirpalą, slopinamas krūties ir prostatos vėžio metastazavimas. Deja, kol nėra klinikinių tyrimų su žmonėmis, geriamoji soda, negali būti patvirtinta kaip tradicinio gydymo papildas.

Jei iš tiesų norite išlaikyti neutralų kūno pH, turite gerti pakankamai vandens, valgyti pakankamai salotų lapų, žalumynų. Rečiau vartoti cukrų, kavą, pastarąją geriau keisti į žolelių arbatas. Karvės pieną galima keisti į augalinį. Mitybą reikėtų papildyti žalaisiais kokteiliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.