Nusigraušite nagus, kad iki šiol išmesdavote arbūzo sėklas

Apie arbūzo naudingąsias savybes, ko gero, žino daugelis. 80 procentų arbūzo sudaro vanduo, tačiau likę 20 procentų – vien vitaminai bei kitos naudingos medžiagos. Arbūzuose mažai kalorijų, tačiau daug ląstelienos. Ji tarsi šepetėlis išvalo žarnyną.

Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2019, 10:32 AM

O ar esate girdėję apie arbūzo sėklų naudą? Jose gausu riboflavino, fosforo, kalcio, cinko, B grupės vitaminų. Todėl neturėtumėte jų išmesti.

Kai kuriose Rytų šalyse arbūzo sėklos valgomos kaip pas mus moliūgų. Tiesiog pakepinamos su prieskoniais.

Kalbant apie sveikatą, toks užkandis laikomas puikia kirmėlių prevencijos priemone.

O štai du receptai, kurie itin naudingi sveikatai.

5 stiklines maltų arbūzų sėklų užpilkite litru šalto vandens. Užvirkite ir ant silpnos ugnies virinkite 45 minutes. Nuovirą gerkite tris kartus per dieną po stiklinę.

Šis nuoviras veikia kaip diuretikas, tad naudojamas norint sulieknėti. Taip pat prostatito profilaktikai. Be to, gelbsti , jei norite sureguliuoti per aukštą kraujospūdį.

O jei norite pasigaminti efektyvių vaistų nuo kirmėlių, kurios galbūt veisiasi jūsų žarnyne, išdžiovinkite arbūzų sėklas, sumalkite kavamale ir sumaišykite su neriebiu pienu, santykiu 1:10. Tris paras šį mišinį reikėtų gerti du kartus per dieną prieš maistą.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 liepos 28 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.