4 būdai aspiriną panaudoti kitoms sveikatos problemoms

Aspirinas – tai ne tik galvos skausmui malšinti tinkantis vaistas. Pasirodo, šis populiarus medikamentas gali būti panaudotas ir kitais įvairiais būdais. Žemiau pateikiame justhealthylifestyle.com pasiūlytus 4 būdus, kam galima panaudoti aspiriną.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2016, 4:25 PM, atnaujinta May 14, 2017, 9:18 AM

1. Atjauninti odą

Aspirine esanti salicilio rūgštis puikiai valo odą. Ji mažina paraudimą, tinimą ir aknę, kadangi pašalina negyvos odos ląsteles ir susikaupusį riebalų perteklių. Geriausiam rezultatui pasiekti tereikia sutrinti 5 aspirino tabletes ir jas sumaišyti su šaukšteliu medaus bei ketvirtadaliu šaukštelio vandens.

Gerai išmaišykite ir patepkite švarią odą. Palaikykite dešimt minučių ir nuplaukite šiltu vandeniu. Šią kaukę galima naudoti kas dieną, kartą per mėnesį ar tada, kai prireikia.

2. Išdžiovinti spuogams

Spuogai iškyla įvairaus amžiaus asmenims, tačiau dažniausiai tai nutinka paaugliams. Pastebėję, kad oda ėmė rausti ar tai, kad kyla spuogas, jį nesunkiai nudžiovinsite sutrintos aspirino tabletės miltelius sumaišę su vandeniu. Gautą pastą užtepkite ant spuogo, kelias minutes palaikykite ir nuplaukite šiltu vandeniu.

Ta pati pasta yra tinkama nuraminti įvairiems vabzdžių įgėlimams ar sumažinti paraudimui. Metodą taikykite tol, kol praeis odos sudirgimas.

3. Gydyti sukietėjusioms nuospaudoms

Aspirinas taip pat tinka gydyti nuospaudoms. Sutrinkite 5-6 aspirino tabletes, gautus miltelius sumaišykite su puse arbatinio šaukštelio vandens ir citrinos sulčių. Gauta mase patepkite pėdų nuospaudas ir šiltai apvynioję užmaukite maišelį. Palaikykite 10-15 minučių ir nuskalavę drungnu vandeniu nuospaudas nušveiskite pemza.

4. Kontroliuoti pleiskanoms

Aspirinas taip pat tinkamas pašalinti pleiskanoms. Iki miltelių susmulkinkite tabletes ir įmaišykite į šampūną. Ištrinkite skalpą, palaikykite 1-2 minutes ir išplaukite drungnu vandeniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.