Pasitikrinkite: atskleidė 9 sveikatai pavojingiausias profesijas

[[ge:lrytas:lrytas:262508]]

Kasyklose dirbantys asmenys kas dieną patiria didelę grėsmę sveikatai.<br>123rf.com
Kasyklose dirbantys asmenys kas dieną patiria didelę grėsmę sveikatai.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2016, 4:18 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:57 AM

9. Radiologijos kabineto darbuotojai Asmenys dirbantys šį darbą kone kas dieną susiduria su radiacija, todėl vėžys yra vienas dažniausių susirgimų radiologų tarpe. Be to, jie nuolat susiduria su įvairiomis bakterijomis bei virusais. Kadangi radiologai paprastai dirba ligoninėse arba klinikose, užkrečiamos ligos yra tarsi neatsiejama realybės dalis.

8. Liftų meistrai Pradedant nuo lifto konstravimo ir baigiant jo taisymu sugedus, šis darbas – ne kiekvienam. Sukonstruoti liftą iš tikrųjų yra nelengva. Tai reikalauja fizinės ištvermės ir atidumo, kadangi yra dirbama su elektra. Tarp dažniausių susižeidimų šių meistrų tarpe yra elektros šokas, įpjovimai, nubrozdinimai, sumušimai ir t.t. Be to, jie smarkiai rizikuoja ir savo gyvybėmis.

7. Intensyvios terapijos skyriuje dirbančios slaugės Intensyvios terapijos skyrius nėra pati maloniausia vieta darbui. Šiose palatose gydomi įvairiomis ligomis sergantys asmenys. Ten dirbančios slaugės nuolat susiduria su įvairiausiomis ligomis, patiria radiaciją. Be to, ilgos pamainos jas išvargina tiek fiziškai, tiek emociškai.

6. Naftos gręžinių darbuotojai Nors tai ir itin gerai apmokamas darbas, darbo sąlygos gręžiniuose yra nepavydėtinos. Neretai ekstremalus klimatas, nuolatinė gaisro grėsmė, dažni įsipjovimai, sumušimai, vabzdžiš įgėlimai tik pasunkina ir taip fiziškai alinantį darbą.

5. Vandens grynintojai Šis asmuo valo vandenį nuo chemikalų ar bakterijų. Toks darbo pobūdis kelia infekcijų bei sunkių, užkrečiamų ligų grėsmę, kadangi nešvarus vanduo gali būti užterštas įvairiais chemikalais bei mikrobais, sukeliančiais negalavimus.

4. Veterinarai Veterinarai yra asmenys, prižiūrintys įvairių gyvūnų sveikatos būklę. Nors daugeliui šis darbas atrodo negrėsmingas, daugybė veterinarų susiduria ir su laukiniais, nežinomomis ligomis sergančiais gyvūnais. Dėl to jie nesunkiai apsikrečia įvairiomis infekcijomis bei gali užsikrėsti gyvūnų platinimais gripais.

3. Kasyklų darbuotojai

Ne paslaptis, kad kasyklose dirbantys asmenys patiria nuolatinę grėsmę ne tik sveikatai, bet ir gyvybei. Kasinėtojai turi nuolat saugotis nudegimų, įpjovimų, lūžių. Deja, ne nuo visko įmanoma apsisaugoti – turbūt ne kartą teko girdėti ir apie užgriuvusias minas, kuriose liko įstrigę darbuotojai.

2. Skrydžių palydovai

Nuolatinis kontaktas su nepažįstamaisiais, sunkaus bagažo kilnojimas gali padidinti ne tik patempimų, bet ir įvairių užkrečiamųjų ligų riziką. Kelionės į egzotines šalis, jose esančios bakterijos gali stipriai paveikti skrydžių palydovų sveikatą. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį ir į laiko juostas – nuolatinis paros laiko kitimas taipogi neigiamai veikia organizmą.

1. Odontologai

Nors tai vienas geriausiai apmokamų darbų, odontologo profesija nėra pats geriausias pasirinkimas tiems, kurie rūpinasi savo sveikata. Ilgos darbo valandos, sėdėjimas persikreipus daro tiesioginę įtaką stuburui, skatina jo iškrypimus ir skausmą. Be to, odontologai neretai patiria kontaktą su įvairiais odą dirginančiais chemikalais ar radiacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.