Įdėkite monetą į šaldymo kamerą. Tai išgelbės jūsų sveikatą

Niekas nenorėtų apsinuodyti maistu. Tai gali nulemti šaldymo kameroje atitirpę ir vėl užšalę produktai. Kartais atitirpimo procesas gali įvykti jums visai nežinant. Pavyzdžiui, jei kelioms valandoms jums nesant namuose dingsta elektra. Ypač kai išvykstate ilgesniam laikui.

Niekas nenorėtų apsinuodyti maistu. Tai gali nulemti šaldymo kameroje atitirpę ir vėl užšalę produktai. Kartais atitirpimo procesas gali įvykti jums visai nežinant.<br>123rf nuotr.
Niekas nenorėtų apsinuodyti maistu. Tai gali nulemti šaldymo kameroje atitirpę ir vėl užšalę produktai. Kartais atitirpimo procesas gali įvykti jums visai nežinant.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2016, 6:45 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:52 PM

Tai ne juokai, valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba kartais fiksuoja pažeidimų dėl produktų atitirpimo ir parduotuvėse. Pavyzdžiui, perkrovus šaldymo kameras ir šaldytuvus, prekybininkai per mažai šaldo ir maisto produktai pradeda tirpti.

Kodėl tai pavojinga? Pakartotinai užšaldyti produktai netenka dalies naudingųjų medžiagų, nukenčia jų kokybė. Gali pradėti veistis pavojingos bakterijos.

Taigi, parduotuvėje renkantis šaldytą maisto produktą, reikėtų jį atidžiai apžiūrėti. Jeigu pakuotėje yra daug šerkšno, ledukų, susikaupusio sniego, produktas sušokęs į ledo gabalą, vadinasi, jis buvo atitirpęs ir vėl užšaldytas. Kad buvo atitirpę valgomieji ledai, nesunku suprasti iš jų formos. Jeigu ledų forma deformuota, reiškia jie dar kartą užšaldyti.

O jei norite būti užtikrinti savo šaldymo kamera – pasinaudokite paprasta gudrybe, pataria fithacker.com.

Tiesiog įpilkite į stiklinę, puodelį vandens ir įdėkite į šaldiklį. Kai vanduo užšąla, uždėkite monetą ant viršaus ir įdėkite atgal į šaldiklį. Jei grįžę namo pamatysite monetą ant puodelio dugno, tai reiškia, kad maistas atitirpo ir vėl sustingo. Tuomet turėtumėte gerai pagalvoti, kokius produktus galėtumėte valgyti. Su mėsa patartina nerizikuoti.

Pakartotinai šaldant neapdorotą maistą, ypač mėsą, nyksta kokybė – šildamas produktas praranda drėgmę. Todėl pakartotiniai procesai nėra nesaugūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.