Jei darote tai – privalote tuoj pat liautis

Ar dažnai užsidedate plaukų gumelę ant riešo? Thisisinsider.com bendradarbė Deena Campbell perspėja, jog to daryti nevertėtų, kadangi plaukų gumelės ant riešo gali tapti odos ligų priežastimi!

Nešiojant gumytes ant rankų gali kilti uždegimas.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Nešiojant gumytes ant rankų gali kilti uždegimas.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2017, 12:07 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 7:17 PM

Kodėl? Patys pagalvokite – jos mėtosi rankinėse, dažnai net ant žemės. Pakeliate ir... užsidedate ant rankos? Ir tikrai retas kuris jas išplauna muilu po tekančiu vandeniu. Tuomet bent jau kontaktinio dermatito rizika tikrai padidėja, o ką kalbėti apie grėsmingesnius atvejus.

„Nors odos susirgimai nuo plaukų gumelių ant riešų nėra dažni, plaukite jas su muilu arba dažnai keiskite, kad ši rizika sumažėtų visiškai“, – rekomenduoja dermatologė Michele J. Farber iš Niujorko. Medikė taip pat primena, jog svarbu laikytis ir tinkamos rankų higienos.

Kad ir kaip neįtikėtinai skambėtų, pasak dermatologės, riešus užspaudžiančios gumelės, nešiojamos visą dieną gali net pažeisti odą, o tuomet jose besiveisiantys patogenai gali patekti į gilesnius odos sluoksnius, dėl ko gali susiformuoti net pūlinys.

Primename, kad portalas lrytas.lt anksčiau yra rašęs apie Audree Kopp iš Luisvilio, kuri dažnai nešiojo plaukų gumelę ant riešo, kad turėtų galimybę bet kada susirišti savo banguotus plaukus, tvarkydamasi namus ar užsiimdama kitais svarbiais dalykais. Deja, po kurio laiko ji pastebėjo, jog ant rankos atsirado raudona dėmė. Ji tik didėjo ir net ištino, o kai pradėjo stipriai skaudėti, mergina nusprendė kreiptis į gydytojus.

Pasirodo, kad uždegimą sukėlė infekcija, kurios priežastis buvo ne kas kita, kaip sintetinė plaukų gumytė. Medikai tvirtina, kad jeigu infekcija nebūtų gydyta, tai galėjo pasibaigti kraujo užkrėtimu – sepsiu.

Taip pat nepamirškite, kad nešiojant plaukų gumelę ant riešo, užspaudžiamos kraujagyslės ir trikdoma kraujotaka. Todėl geriau ją nešiotis rankinėje ar kišenėje ir nepamiršti išplauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.