Sporto klube išėjęs iš pirties vyras krito negyvas – tai gresia ne vienam

Vilniaus sporto klube neaiškiomis aplinkybėmis staiga mirė vyras. Spėjama, kad jam galėjo sustoti širdis. Ketvirtadienį apie 15 val. 53 min. Vilniaus policijai paskambinę greitosios pagalbos medikai pranešė, kad jie buvo iškviesti į sporto klubą, esantį Savanorių pr. Medikai turėjo suteikti pagalbą vyrui (gim. 1946 m.), kuris staiga sukniubo išėjęs iš pirties.

lrytas.lt nuotr.
lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-08 13:45, atnaujinta 2017-04-14 01:29

Atvykę medikai konstatavo vyro mirtį. Spėjama, kad vyriškiui staiga sustojo širdis. Tikslią vyro mirties priežastį turi nustatyti teismo medicinos ekspertai. Vilniaus policija pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Tokia nelaimė galėjo įvykti dėl netinkamo fizinio krūvio ir kaitinimosi pirtyje derinimo.

Medikai primena, kad aukšta temperatūra sukelia stresą organizmui, po treniruotės tai nėra itin gerai, kadangi pakankamą streso kiekį organizmas jau gavo treniruotės metu.

Nors įprasta manyti, kad kaitindamiesi pirtyje greičiau sudeginsite nereikalingus kilogramus, svarbu suvokti, kad pirtyje greičiau prarandate perteklinius skysčius nei kūno riebalus. Organizmas praranda ir svarbių elektrolitų.

Aukšta temperatūra nulemia ir didelę apkrovą širdžiai, tad apsilankymas pirtyje po treniruotės yra tarsi treniruotės pratęsimas, mat atidedami kūno atsistatymo po treniruotės procesai.

Pirtis gerina širdies ir kraujagyslių veiklą, kraujagyslių elastingumą, mažina infarkto tikimybę, tačiau gydytojai nerekomenduoja pirties ir saunos procedūrų žmonėms, sergantiems kai kuriomis ligomis:

– Po miokardo infarkto praėjus mažiau nei pusmečiui.

Parkinsono liga

– Šlapimo takų ir inkstų uždegimais

– Lėtiniu hepatitu

– Esant radikuliopatijai, arba stuburo išvaržai

– Esant stiprioms virusinėms infekcijoms ar kvėpavimo sistemos ligoms. Jei pirtyje norite apsilankyti dėl ligos, būtina pasikonsultuoti su gydytoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?