Toks kavos poveikis sveikatai patiks visiems

Bent vieną puodelį kavos per dieną išgeria daugelis lietuvių. Šis gėrimas gana populiarus visame pasaulyje. Tonizuojančias kavos savybes, ko gero, žino daugelias, tačiau naudingąsias savybes sveikatai - ne visi. 

 Kava gali padėti sulieknėti!<br> 123rf nuotr.
 Kava gali padėti sulieknėti!<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 27, 2017, 2:31 PM


1. Kava padeda deginti riebalus. Kavoje esantis kofeinas yra viena iš nedaugelio natūralių medžiagų, kuri tikrai padeda deginti riebalus. Moksliniai tyrimai rodo, kad kofeinas padidina medžiagų apykaitą net iki 11 proc., o nutukusiems asmenims riebalus padeda deginti 10 proc. efektyviau.

2. Kava gali padėti išvengti 2 tipo cukrinio diabeto. Ne vienas mokslinis tyrimas parodė, kad išgeriant vieną puodelį kavos per dieną, tikimybę susirgti antrojo tipo cukriniu diabetu, liga sumažėja 7 proc.

3. Kava padeda kovoti su depresija. Harvardo Universitete prieš šešerius metus atliktas tyimas, įrodo, kad moterims, geriančioms kavą, depresijos rizika sumažėja 20 proc. Manoma, kad taip yra todėl, kad kavoje yra daug vitamino B2, vadinamojo riboflavino, kurio trūkumas organizme ir gali tapti niūrios nuotaikos priežastimi.

4. Kava turi kepenis saugančių savybių. Kai kurie moksliniai tyrimai rodo, kad saikingas kavos vartojimas gali apsaugoti kepenis nuo cirozės kai kuriais atvejais net iki 80 proc.  

5. Kava apsaugo širdį ir gelbsti nuo senėjimo. Šis gėrimas yra kupina antioksidantų. Šie apsaugo širdį ir kraujagysles nuo susirgimų, tad skaičiuojama, jog susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, geriant kavą, rizika yra keturis kartus mažesnė. Be to, antioksidantai gelbsti ląsteles nuo senėjimo.

Tiesa, nepamirškite saiko: daugiau nei trijų puodelių kavos per dieną gerti nerekomenduojama. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.