Puiki išvaizda ir moters branda jau gali būti sinonimai

Veidas – mūsų emocijų veidrodis: juokiamės, pykstame, liūdime, įtemptai galvojame. Ilgainiui visa tai palieka žymių. Todėl bėgant metams jame susidaro raukšlės, keičiasi veido kontūrai, išnyksta taisyklinga ovalo forma ir atsiranda sukritimo įspūdis. 

Klinikos „Grožio chirurgija“ gydytoja dermatovenerologė Aušrinė Ramanauskaitė. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
Klinikos „Grožio chirurgija“ gydytoja dermatovenerologė Aušrinė Ramanauskaitė. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
Klinikos „Grožio chirurgija" gydytoja dermatovenerologė Ramunė Petrosian.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Klinikos „Grožio chirurgija" gydytoja dermatovenerologė Ramunė Petrosian.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 16, 2017, 3:24 PM


Tačiau susidraugauti su laiku įmanoma – puiki išvaizda ir moters branda gali tapti sinonimais.programa maksimaliems rezultatams pasiekti.


Pavasarį, kai oda išsausėjusi po šildymo sezono, juntamas vitaminų trūkumas, išryškėja raukšlės, veido poros tampa itin matomos, pastebimi kiti senėjimo požymiai, pats laikas pasirūpinti savo oda. Iki šių dienų su raukšlėmis moterys kovoja kaip išmanydamos: iš kartos į kartą perduodamais liaudiškais metodais ar klausydamos iš lūpų į lūpas keliaujančių patarimų.


Tačiau kaip tarp jų nepasimesti ir pagal ką atsirinkti efektyviausią raukšlių gydymo metodą, padėsiantį sustabdyti laiką, pataria gydytojos dermatovenerologės. „Pavasarį dažna moteris junta, kad jos oda išsausėjusi po šildymo sezono, juntamas vitaminų trūkumas, išryškėja raukšlės, veido poros tampa itin matomos.

Todėl pavasarį pats laikas prisiminti seną taisyklę, kad svarbiausias moters aksesuaras yra lygi ir graži oda, o geriausias laikas stengtis dėl savęs yra būtent dabar“, – tikino Kaune dirbanti klinikos „Grožio chirurgija“ gydytoja dermatovenerologė Ramunė Petrosian.


„Grožio procedūras galima atlikti visus metus, tačiau pavasaris itin tinkamas veido odai drėkinti. Tiesa, po daugelio procedūrų, atliekamų adatomis, savaitę patariama nebūti kaitrioje saulėje, todėl jas geriau atlikti ne prieš pat atostogas. Žinoma, jeigu jas planuojate šiltuose kraštuose“, – teigė Vilniuje dirbanti klinikos „Grožio chirurgija“ gydytoja dermatovenerologė Aušrinė Ramanauskaitė.


Abi medikės tikino, jog procedūros kiekvienam pacientui parenkamos tik kartu tariantis, aiškinantis individualius poreikius, atsižvelgiant į pacientės amžių ir odos tipą.


Žinoma, kad geriausią ir ilgiausiai išliekantį poveikį užtikrina kelių procedūrų kompleksas.


„Metodų, kaip atjauninti odą, yra įvairių – tai lazerinės procedūros, užpildai, nelygu, kokių rezultatų ir per kiek laiko pacientai tikisi pasiekti ir kokia yra jų odos būklė. Visuomet pirmiausia pasodinu pacientą prieš veidrodį ir klausiu, kas jam nepatinka jo veide. Po to išsakau savo nuomonę ir pasiūlymus. Galiausiai tariamės, kokį rezultatą per kokį laikotarpį galime pasiekti, ir kartu sudarome gydymo planą“, – sakė R.Petrosian.


Norintiems greito ir itin efektingo rezultato siūloma atlikti lazerines procedūras. Universalumu ir gydomuoju poveikiu unikali procedūra yra frakcinis veido odos atjauninimas, galintis padėti pamiršti daugelį odos negalavimų: panaikinti raukšles, gydyti aknės pažeistą odą, naikinti randus ir pigmentines dėmes, sutraukti poras bei grąžinti odai sveiką spindesį.


Šios procedūros metu veido odos paviršius yra veikiamas taškiniu-frakciniu būdu. Lazeris odai siunčia impulsus, kurie veikia tik tam tikras jos dalis ir suformuoja tūkstančius mikroskopinių „stulpelių“, o aplinkiniai audiniai lieka nepažeisti. Taip skatinami atsinaujinimo procesai giliuosiuose dermos sluoksniuose: susidaro nauja, švelni oda, suaktyvėja kolageno gamyba. Iš karto po procedūros vyksta aktyvūs odos atsinaujinimo ir persitvarkymo procesai. Pokyčiai būna tokie ryškūs, kad matyti jau po pirmos procedūros, tad sveikai odai pakanka atlikti šią procedūrą vos kartą per metus.


Efektyviai kovoti su raukšlėmis, maišeliais po akimis, prarastu odos skaistumu ir kitomis jos problemomis padeda ir grožio injekcijos R.Petrosian teigia, kad konkrečios amžiaus ribos, nuo kada patariama pradėti naudoti priemones nuo raukšlių, nėra.


Dažniausiai pirmosios raukšlės susiformuoja sulaukus 25–28 metų, bet tai priklauso nuo genetikos, aplinkos poveikio, gyvenimo būdo, tad ir gydymo priemonės kiekvienam pacientui pritaikomos atsižvelgiant į raukšlių pobūdį.


Mimikos raukšlės. Tinkamiausia priemonė šalinant mimikos raukšles kaktos srityje, „žąsų kojelių“ raukšles aplink akis ar pykčio raukšles yra botulino toksino injekcijos. Suleistas į raumenį nedidelis botulino toksino kiekis sukelia jo paralyžių, taigi raumuo atsipalaiduoja, o kai jis neveikiamas mimikos, raukšlės pasilygina arba net visai išnyksta.


Ši priemonė itin tinkama vos pradėjus formuotis raukšlėms ir jų prevencijai tiems žmonėms, kurie yra itin emocingi ir bet kokius jausmus reiškiantys, atrodytų, visais savo veido raumenimis, tad atlikus procedūrą jaunesniame amžiuje žmonės apskritai gali atprasti raukytis. Vienos botulino toksino injekcijos poveikis trunka 4–6 mėnesius.


Gilios raukšlės. Gilioms, per daugelį metų susiformavusioms raukšlėms užpildyti arba išlyginti naudojamos hialurono rūgšties injekcijos. 


„Hialurono rūgštis užpildo raukšles iš vidaus ir jos pastebimai išsilygina. Oda taip pat yra intensyviai drėkinama, kartu joje stimuliuojama ir kolageno, atsakingo už elastingumą, sintezė, skatinama nuosavo hialurono gamyba. Po šios procedūros efektas pastebimas iš karto, o jo trukmė – nuo 6 mėnesių iki pusantrų metų“, – aiškino R.Petrosian.


Nuovargio raukšlės. Kadangi veido oda ypač jautriai reaguoja į mūsų patiriamą stresą, įtemptą gyvenimo būdą, poilsio stygių ir dėl to praranda elastingumą, drėgmę ir sveiką spalvą, ją atgaivinti ypač tinka PRP gydymo procedūros, kai į odą suleidžiama trombocitais papildyta plazma, arba mezoterapijos procedūros, kai į odą suleidžiamos biologiškai aktyvių reikalingų medžiagų mikroinjekcijos.


Šių procedūrų efektas apima regeneracinių procesų stimuliaciją odoje ir jos atjauninimą. A.Ramanauskaitė pabrėžė, jog PRP yra natūralus produktas, sukurtas iš paties paciento kraujo: nedidelis jo kiekis paimamas iš paciento venos į sterilų mėgintuvėlį, dedamas į specialią centrifugą, atskiriami baltieji ir raudonieji kraujo kūneliai, paliekant išgrynintą kraujo plazmą su trombocitais, kurių kiekis yra kelis kartus didesnis, nei paprastai būna kraujyje.

 

Procedūrai nenaudojami jokie sintetiniai pakaitalai ar priedai. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad PRP skatina kolageno ir elastino sintezę odoje, taip pat slopina saulės sukeltus pažeidimus bei odos senėjimą, efektyvus plaukų slinkimui gydyti. PRP, suleista į odą, skatina audinių atsinaujinimą (regeneraciją) – visa tai natūraliu būdu atjaunina odą: sumažėja raukšlelių skaičius, oda tampa lygesnė, skaistesnė, stangresnė.


„Tai tarsi energijos užtaisas – stimuliuojame odą, kad ji atsinaujintų pati. Ši procedūra yra investicija į ateitį, nes rezultatai laikui bėgant tik gerėja. Ji nesukelia staigaus odos būklės pagerėjimo, procesas vyksta pamažu – injekcija paskatinamas atsinaujinimo procesas, o oda dirba pati“, – sakė A.Ramanauskaitė.


PRP injekcijos gali būti leidžiamos į veido, iškirptės srities, kaklo, plaštakų odą, plaukų sritį. Procedūros poveikis juntamas iki vienų metų.


Gydytoja teigia net atradusi alternatyvą apatinių akių vokų plastinei operacijai. Mat visai nedidelės kolageno stimuliatoriaus injekcijos aplink įdubusių paakių zoną paskatina kolageno, užpildančio audinius iš vidaus, gamybą.


Tai užtikrina paakių stangrumą, drėkinimą, odos atgaivinimą kartu panaikinant pilkumą, maišelius po akimis ir raukšleles – moterys atrodo kaip po atostogų.

 

Nuolatinė odos būklės priežiūros programa maksimaliems rezultatams pasiekti:

Savanorių pr. 284/ Partizanų g. 17
Kaunas LT-49475
Tel. 8 640 48 983
Lvovo g. 25, Vilnius LT-09320
Verslo centras „3 burės“
Tel. (8 5) 2 555 900
info@groziochirurgija.lt
www.groziochirurgija.lt
www.facebook.com/groziochirurgija.lt

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.