1.Sveikam suaugusiam žmogui rekomenduojama valgyti 3–5 kartus per dieną. Turėtumėte valgyti tris didesnius patiekalus ir du užkandžius. Per pusryčius ir pietus turite gauti daugiau nei du trečdalius dienos raciono.
2.Valgykite kasdien tomis pačiomis valandomis. Skrandis, pripratęs prie to paties režimo, tomis valandomis gausiau išskirs virškinimo sulčių, ilgainiui tuo pačiu laiku jums atsiras apetitas, maistas bus geriau suvirškinamas.
3.Vakarieniaukite likus maždaug dviem trim valandom iki miego.
4. Valgykite kuo įvairesnį maistą, kad užtikrintumėte visų organizmui reikalingų vitaminų ir mineralinių medžiagų.
5.Valgymui skirkite pakankamai laiko, gerai sukramtykite kiekvieną kąsnį. Valgydami neskaitykite, nežiūrėkite televizoriaus, nesinaudokite telefonu.
6. Valgydami geriau negerkite jokių gėrimų, net vandens. Vandenį geriau gerkite pusvalandį prieš valgį, taip paruošite skrandį virškinimui ir nepersivalgysite. Po valgio gerkite taip pat praėjus mažiausiai pusvalandžiui.
7. Alkoholio, kavos arbatos vartojimas su maistu neleidžia įsisavinti kai kurioms maistinėms medžiagoms, todėl to turite vengti.
8. Venkite perdirbtų maisto produktų su daug cukraus, druskos, per daug sočiųjų riebalų rūgščių. Toks maistas nėra naudingas organizmui ir net žalingas virškinamajam traktui.
9. Vienu valgymu nemaišykite daug produktų rūšių. Pirmoje dienos pusėje valgykite daugiau angliavandenių, vakare – liesos žuvies ar mėsos ir daržovių. Sočiausi turėtų būti pusryčiai.
10. Virškinimui sutrikus pasistenkite pabūti ramybėje, po truputį gurkšnodami, ne vienu ypu, gerkite daugiau vandens. Pasitarę su vaistininku galite virškinimo fermentų preparatus, kurių sudėtyje yra pagrindinių virškinimo fermentų: lipazės – riebalų, amilazės – angliavandenių ir proteazės – baltymų virškinimui.