Šie požymiai byloja apie padidėjusį jūsų organizmo rūgštingumą – štai ką turite daryti

2017 m. gegužės 18 d. 06:17
Lrytas.lt
Žmogaus organizmas geriausiai funkcionuoja tuomet, kai yra šarminis, tačiau virškinimui reikalinga rūgštis. Tam, kad asmuo jaustųsi gerai yra labai svarbu išlaikyti šią pusiauvyrą. Vis dėlto yra labai lengva padidinti kūno rūgštingumą, todėl reikia žinoti, kokie požymiai byloja apie šį pokytį, rašė organicandhealthy.org.
Daugiau nuotraukų (1)
1. Priaugote svorio.
Jeigu staiga ėmė augti svoris, gali reikšti, kad yra padidėjęs jūsų organizmo rūgštingumas. Jis skatina didesnį insulino išskyrimą, o tai gali lemti padidėjusias riebalines kūno atsargas.
2. Nusilpę kaulai
Kai žmogaus organizmas tampa rūgštingas, jo imuninė sistema stengiasi ištaisyti susiklsočiusią situaciją. Deja, neretai tai reiškia mineralų pasisavinimą iš kitų kūno vietų, pavyzdžiui, kaulų, kadangi jie dažniausiai būna šarminiai.
Toks reikalingų medžiagų pasisavinimas lemia silpnėjančius, lengviau lūžtančius kaulus, osteoporozės vystymąsi.
3. Jautrūs dantys
Didelis kūno rūgštingumas taip pat gali lemti ir jautrus, skausmingus dantis. Jie tampa jautresni šaltiems ir karštiems patiekalams, pasidaro pažeidžiamesni ėduoniui.
 
4. Miego sutrikimai
Kai organizmas ima iš kaulų ima pasisavinti kalcį, toks mineralų pusiausvyros praradimas gali paskatinti nemigą.
Laimei, iš ši padėtis – ne be išeities.
Didelę įtaką organizmo rūgštingumui turi mityba, todėl ją sureguliavus galima sugrįžti prie normalios rūgštinės–šarminės pusiausvyros. Vienas iš paprasčiausių būdų padidinti kūno šarmingumą yra stiklinėje vandens išmaišyti pusę nubraukto arbatinio šaukštelio valgomosios sodos, kelis lašus gryno obuolių sidro acto ir gerai išmaišyti. Šį mišinį reikėtų gerti rytais, likus maždaug pusvalandžiui iki valgio. 
Kitas būdas yra pakeisti namų valymui naudojamą buitinę chemiją. Tam geriausia rinktis natūralias priemones, kadangi įprasti valymui naudojami chemikalai paprastai būna rūgštiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.