Noras apsaugoti vaiką baigėsi šiurpiai – perspėja visus tėvus

Socialinį puslapį „Facebook“ sudrebino išsigandusio tėvo pasidalinta nuotrauka, kurioje matyti stiprią alerginę reakciją purškiamam kremui nuo saulės patyręs kūdikis. Jo veidas ištinęs, o ant skruostų atsivėrusios didelės šlapiuojančios pūslės.

 Purškiamu kremu nuo saulės pateptą vaiką smarkiai išbėrė.<br>Socialinių tinklų nuotr.
 Purškiamu kremu nuo saulės pateptą vaiką smarkiai išbėrė.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-03 10:49, atnaujinta 2017-06-05 10:25

Pasirodo, tokių kūdikių tiek JAV, tiek Kanadoje buvo ne vienas ir visus juos vienijo tai, kad jų kūnas ar veidas buvo patepti purškiamo nuo saulės apsaugančiu kremu.

Abiejų šalių vaistų kontrolės tarnybos įspėjo, kad veidą reikėtų tepti tik specializuotu kremu ir nenaudoti purškiamo jo varianto, kadangi tai apsunkina kremo dozavimą.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės Odos ir venerinių ligų poliklinikos vedėja Aldona Kajutytė ramino, kad tokia stipri alerginė reakcija pasitaiko labai retai.

Ji taip pat nurodė kelis skirtingus būdus kaip apsisaugoti patiems ir apsaugoti savo vaikus nuo stiprių alerginių reakcijų. Medikė patarė visus kremus nuo saulės pirkti vaistinėse bei prieš juos naudojant išbandyti nedideliame odos plote.

„Niekas nėra apsaugotas nuo stiprios alerginės reakcijos, o ypač sunku pasakyti, ar bėrimas ištiks vaiką. Todėl labai svarbu prieš tepant visą kūną priemonę pabandyti mažesniame plote, pavyzdžiui, vidinėje riešo pusėje.

Tai daryti reikėtų iš anksto, nes kartais alergija pasireiškia ir kitą dieną.

Priemone patepus jautrios odos plotą ir palaukus bent jau 24 valandas būtų matyti, ar oda reaguoja į priemonę. Jeigu reakcijos nėra, ją galima naudoti“, – aiškino specialistė.

Gydytoja–dermatovenerologė patarė niekada pirmą kartą netepti priemonės prieš pat išeinant į saulę. Pasak jos, saulės spinduliai gali tik pagreitinti ir sustiprinti alerginę reakciją, kuri priklauso ne tik nuo kremo sudėties, bet ir nuo asmens amžiaus, odos tipo, jos atspalvio.

„Norėdami maksimaliai apsisaugoti patys ir apsaugoti savo vaikus, kremus ir kitokias kosmetines priemones patariama pirkti vaistinėse. Jose parduodami produktai yra kuriami bendradarbiaujant su dermatologais, laikantis jų rekomendacijų.

Būtent todėl jie daugeliui žmonių yra saugiausi naudoti ir paprastai turi geresnę sudėti nei kosmetikos parduotuvėje parduodami kremai",– aiškino A.Kajutytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.