Laikantis šio plano papildomi kilogramai ištirps patys

Poros kilogramų priaugimas paprastai būna per didelio angliavandenių kiekio vartojimo rezultatas. Dažniausiai vartojami angliavandeniai yra cukrus, miltiniai produktai.

 Lengvas detoksikacijos planas privers numesti ne vieną kilogramą svorio.<br> 123rf nuotr.
 Lengvas detoksikacijos planas privers numesti ne vieną kilogramą svorio.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-22 08:11

Persivalgius cukraus gali pasireikšti hiperaktyvumas, grybelinė infekcija, nuolatinis nuovargis, galvos skausmas, peršalimas, sinusų problemos, nesigaudymas aplinkoje ir mieguistumas, rašė naturalcureshouse.com.

Tai taip pat gali padidinti riziką susirgti diabetu, širdies ir kraujotakos sistemos ligomis ar paskatinti vėžio, ypač krūties, vystimąsi.

Todėl labai svarbu atsisakyti cukraus. Žinoma, iš pradžių tai padaryti gali būti sunku, galite jausti nuovargį, galvos skausmą bei didžiulį norą suvalgyti ką skanaus ar šiaip alkį. Laimė, šiuos jausmus galima įveikti, o tai padaryti padės paprastas trijų dienų mitybos planas.

Pirma diena.

Pusryčiams valgykite stiklinę avižų košės su uogomis ir baltymais, kurių gausite iš vieno iš šių produktų: migdolų, sėklų ar 3 kietai virtų kiaušinių baltymų.

Užkandžiui suvalgykite obuolį.

Atėjus pietų metui pasigaminkite vištienos krūtinėlę, ją pagardinkite šviežių daržovių salotomis. Tai gali būti morkų, pomidorų, ridikėlių ar ropių, šviežių žalumynų salotos pašlakstytos ypač grynu alyvuogių aliejumi.

Vakarienei garuose paruoškite ar patroškinkite žuvį, ją pagardinkite žalios spalvos daržovių garnyru: šparaginėmis pupelėmis, brokoliais, špinatais, žaliąja paprika.

Antra diena.

Pakartokite pirmos dienos pusryčius.

Užkandžiui suvalgykite saujelę riešutų, tačiau jais nepiktnaudžiaukite – jei pusryčius gardinote migdolais, tuomet rinkitės vaisių, pvz., obuolį ar apelsiną.

Pietums ant grotelių išsikepkite cukinijos, raudonosios ir geltoniosios paprikos gabalėlius. Garnyrui paruoškite raudonojo ar paprastojo kopūsto salotas: supjaustykite kopūstą, sutarkuokite morką, pasmulkinkite šiek tiek petražolių. Viską apšlakstykite citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus mišiniu, gerai išmaišykite.

Vakarienei valgykite garuose ruoštas žalias daržoves ar išsivirkite pupelių sriubos. Taip pat tinka ir šviežia daržovių sriuba.

Trečia diena.

Pusryčius galite pakartoti ar pasigaminti daržovėmis įdarytą omletą.

Užkandžiui suvalgykite kokį nors vaisių, tačiau venkite bananų ir vynuogių, mat juose daug cukraus.

Pietums rinkitės grilyje keptą vištieną su šviežių daržovių salotomis.
Vakarienei pasigaminkite grybų troškinį. Į jį įdėkite morkų, svogūnų, skiltelę česnako, šiek tiek saliero, lauro lapų. Valgykite su nedideliu kiekiu rudųjų ryžių. 

Visas šias dienas gerkite daug medžiagų apykaitą skatinančios žalios arbatos, citrina pagardinto vandens, o rytais pasimėgaukite puodeliu juodos kavos. Gėrimų jokiu būdu nesaldinkite, o maisto – nesūdykite.
Sūdymas ir skaninimas cukrumi visiškai eliminuos jūsų pastangas. Juk cukruje gausu kalorijų, be to ši dieta padės jo atsisakyti iš viso. O sūrus maistas organizme sulaiko skysčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.