Priklausote šiai kraujo grupei? Štai kokios ligos jums gresia

Kaip daugelis žinote, O kraujo grupę turintys asmenys gali tapti donorais bet kuriai kitai grupei. Tačiau jiems paties gali būti perpiltas tik tos pačios grupės kraujas. Tai reta ypatybė, daranti šiuos žmones ypatingais, rašė naturalcureshouse.com.

 Kraujo grupė gali nulemti ne tik mitybos ypatumus, bet ir ligas ar charakterio ypatybes.<br> 123rf.com nuotr.
 Kraujo grupė gali nulemti ne tik mitybos ypatumus, bet ir ligas ar charakterio ypatybes.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2017, 12:15 PM, atnaujinta Jun 27, 2017, 5:01 PM

Deja, šią kraujo grupę turintys asmenys taip pat yra labiau linkę sirgti tam tikromis ligomis. Dažniausia yra susiduriama su skydliaukės veiklos sutrikimais, jodo trūkumu, skydliaukės hormonų išskyrimo problemomis.

Šie sveikatos sutrikimai gali būti labai nemalonūs, kadangi jie lemia nepageidautino svorio augimą ar vandens sulaikymą organizme.

Yra tikima, kad kraujo grupė gali nulemti ne tik ligas, bet ir asmenybės tipą. Japonijoje tikima, kad O grupės žmonės yra aktyvūs ir spontaniški, impulsyvūs. Paveikti streso jie greitai supyksta, susinervina.

Kadangi yra labiau linkę į stresą bei turi silpną skydliaukę, nesportuojantys šios kraujo grupės asmenų medžiagų apykaita sutrinka greičiau nei kitų žmonių. Jie taip pat gali būti atsparesni insulinui.

Be to, jų organizmas išskiria daugiau skrandžio rūgšties nei bet kuri kita kraujo grupė. Todėl jų skrandžiai paprastai yra labai jautrūs, netinkamai maitinantis greitai atsiranda opos, didėja rūgštingumas.

Dėl šių priežasčių O kraujo grupės asmenys turėtų itin vengti alkoholio, kofeino, rūkymo. Kofeinas taip pat skatina adrenalino išskyrimą, kurio šie asmenys ir taip turi pakankamai.

Tam, kad būtų palaikoma gera skydliaukės veikla, specialistai jiems rekomenduoja sportuoti bent 3-4 kartus per savaitę.

Japonijoje tikima, kad O tipo kraują turintys asmenys yra praktiški, nuoseklūs, susikaupę, turi gerus organizacinius sugebėjimus, yra tvarkingi, atsidavę ir atsakingi. 

Kadangi šios grupės protėviai buvo medžiotojai, kai kurie tiki, jog O grupės asmenys geriau orientuojasi aplinkoje.

Jie taip pat turi stiprų vadovavimo instinktą, nesikrato atsakomybės ir idealiai tinka užimti vadovaujančias pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.